Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

O fosta musulmana din Iran conduce doua biserici in Suedia

Musulmanii parasesc in numar mare Orientul Mijlociu si cauta refugiu in Suedia. Unii dintre ei sunt o amenintare pentru natiune. Insa, unul dintre ei este o binecuvantare pentru tara ei adoptiva. Annahita Parsan conduce doua biserici crestine si a dus peste 1.500 de musulmani la Hristos. Dale Hurd ne va spune povestea ei.

Dale Hurd: Nimeni nu s-a gandit ca intr-o zi, o femeie musulmana din Iran care a incercat sa supravietuiasca intr-o casnicie abuziva, va conduce doua biserici in Suedia, va duce peste o mie de fosti musulmani la Hristos si va fi invitata sa vorbeasca in fata reginei Suediei. Ca femeie tanara intr-o cultura musulmana, Annahita Parsan a fost neputincioasa si fara importanta. Singura ei speranta a fost ca intr-o zi sa isi gaseasca un sot bun. Asa s-a si intamplat. Dar el a murit foarte repede intr-un accident. A doua casnicie a fost asa de violenta, incat era sa moara.

Annahita Parsan: Nu am stiut nimic. Am trait in intuneric. A fost foarte greu.

Dale Hurd: Desi ea a vorbit despre asta in cartea ei intitulata „Stranger No More”, ei nu ii place sa vorbeasca despre acest subiect.

Annahita Parsan: Nu mi-e usor sa vorbesc despre asta.

Dale Hurd: Ai fost batuta cu o lopata. Fiind maltratata, cu contuzii si taieturi pe tot corpul, Parsan a incercat sa se sinucida cu pilule, dar a fost resuscitata la spital. Fiica ei, Roksana, isi aduce aminte cand tatal ei a amenintat-o ca ii taie gatul in copilarie.

Roksana Schnittger: Mama facuse prajituri si mi-a dat si mie. Apoi, am vrut mai multe bucati, ceea ce e normal. Tatal meu a venit cu un cutit si a pus cutitul la gatul meu si a spus: „Acum sa mai ceri prajitura.” Ea a luptat sa supravietuiasca pentru noi, ca noi sa avem o viata mai buna. Poate Dumnezeu a plantat aceasta dorinta in ea, ca sa aiba o speranta de care sa se agate.

Dale Hurd: Calatoria lui Annahita Parsan spre Hristos prin doua continente ar fi un subiect bun pentru un film din Hollywood cu multe situatii in care ea a fost aproape de moarte. Parsan, sotul ei si cei doi copii au fugit din Iran in Turcia prin munti, in 1984, unde ea si Roksana au fost adesea in pericol de moarte pana cand el a ajuns la Agri, o inchisoare notorie din Turcia. In sfarsit, au ajuns in Danemarca unde ea a divortat de sotul ei care continua sa fie abuziv si unde a auzit Evanghelia pentru prima data. Apoi, s-au mutat in Suedia unde ea si cei doi copii au intrat intr-o biserica spunand ca, incepand din acea clipa, ei sunt crestini. Annahita a inceput sa slujeasca din 2012 si a dus mai bine de 1.500 de musulmani la Hristos. Pe langa faptul ca ea conduce doua biserici, mai instruieste si alte biserici explicand cum sa raspandeasca Evanghelia in randul fostilor musulmani si cum sa ii ucenicizeze pe cei care umplu biserica condusa de ea in fiecare duminica si care tanjesc dupa un Dumnezeu iubitor. Parsan crede ca asta a fost profetit in Ieremia 49:39.

Subtitrare: ”‘Dar in zilele de apoi voi aduce inapoi pe prinşii de razboi ai Elamului’, zice Domnul.”

Annahita Parsan: E vorba de Elam, care este persan. Cand am citit acest verset, am stiut ca este vorba de noi, despre viata noastra. E uimitor faptul ca Dumnezeu i-a vorbit lui Ieremia in acele vremuri si acum profetia s-a adeverit.

Dale Hurd: Insa, in Suedia au emigrat si musulmani radicali periculosi. Parsan spune ca a fost amenintata cu moartea si stie ca poate fi ucisa.

Annahita Parsan: Suedia este o tara libera, dar este periculoasa.

Dale Hurd: Uneori aveti impresia ca sunteti in pericol de moarte?

Annahita Parsan: Cateodata.

Dale Hurd: Cand era o femeie tanara, nu avea nicio speranta in Iran. Annahita Parsan nu a avut niciun plan si niciun scop langa sotul ei abuziv, numai violenta. Dar Dumnezeu a avut un plan pentru ea, acela de a fi pastor coordonator in Suedia.

Annahita Parsan: Cred ca Dumnezeu ma iubeste si ca El este prezent in viata mea de la inceput. El este Totul pentru mine. E minunat.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 759 - ianuarie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Etichete: musulmani, convertire, suedia

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.