Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

CBN acorda ajutor supravietuitorilor Holocaustului

Ziua Internationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului are loc anual, in data de 27 ianuarie. In aceasta zi se comemoreaza eliberarea Lagarului de concentrare din Auschwitz. Vera e o supravietuitoare a Holocaustului, care traieste in Israel.

E vaduva si este o supravietuitoare a Holocaustului. Familia ei a fugit din ghetoul din Minsk pentru a se alatura rezistentei in salbaticia din Republica Belarus.

Vera: Nu am avut multa mancare si iernile au fost foarte reci. Multi au murit in zapada si oamenii se temeau in mod constant ca vor fi gasiti de nazisti.

Vera mi-a spus ca dupa razboi ea s-a casatorit cu un alt supravietuitor. Ea si sotul ei au vrut sa paraseasca Republica Belarus, dar nu au reusit sa treaca de Cortina de Fier. Doar in 1991 au putut sa se mute in Israel.

Vera: Visul nostru a fost de a veni aici, dar a fost greu sa incepem o viata noua.

Sotul lui Vera a murit recent de cancer. Viata ei a devenit si mai grea cand, intr-o zi a venit acasa si a observat ca tevile de apa aflate sub podeaua casei au crapat.

Vera: Apa a inundat totul. Fara sotul meu, nu am stiut ce sa fac. Nu as fi putut sa imi permit reparatiile. M-a cuprins disperarea.

Echipa CBN din Israel a luat legatura imediat cu un instalator si a platit reparatiile.

Vera: Am fost asa de fericita cand mi-ati spus ca veti repara tevile si podeaua din casa. Am plans de bucurie. Voi ati fost unica mea speranta pentru a putea face reparatiile si pentru a avea, din nou, apa in casa. Este un miracol.

Am aflat ca cuptorul lui Vera nu mai functioneaza de cativa ani asa ca am cumparat un cuptor nou si l-am instalat. Ii ducem mancare in mod regulat si petrecem timp cu ea.

Vera: Tot ce faceti pentru mine si pentru alti supravietuitori conteaza enorm de mult. Ne sustineti cu adevarat si este minunat sa stim ca sunt oameni carora le pasa de noi. Sunt binecuvantata pentru ca va cunosc.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 759 - ianuarie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Etichete: cbn, holocaust, supravietuire

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.