Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Tensiunile dintre Israel si Iran sunt in crestere in Siria

Tensiunile dintre Israel si Iran sunt in crestere in Siria. Ultima data, Siria acuza Israelul de un rar atac in miezul zilei, langa Damasc. Apoi, fortele iraniene din Siria au lansat o racheta spre statiunea israeliana de schi de la muntele Hermon, Inaltimile Golan. Sistemul israelian Iron Dome a interceptat racheta si evenimentul a fost inregistrat de un schior de aici. Israelul a lansat ca riposta mai multe atacuri asupra obiectivelor iraniene din Siria, lovind depozite de munitie si un sediu de informatii iranian si o tabara de antrenamente militare.

Armata israeliana a revendicat public si imediat atacul aerian, semnaland o schimbare de politica fata de ambiguitatea obisnuita.

Iranul spunea ca e pregatit de un razboi care sa duca la distrugerea Israelului.

„Israelul va continua sa blocheze eforturile Iranului de a folosi Siria, Libanul si Gaza ca baze de unde sa ne atace, in scopul lor public declarat de a distruge Israelul.” a spus premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

Intr-o discutie telefonica, fostul consilier israelian pe teme de securitate, Yaakov Amidror, spunea ca Israelul e gata de actiun: „E important sa putem impiedica iranienii sa-si construiasca o masina de razboi independenta in Siria, insa suntem gata sa crestem amploarea actiunilor daca e necesar.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 263 - ianuarie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Etichete: iran, israel, siria, razboi

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.