Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Crestinii prinsi in schimbul de focuri. Urmeaza un nou genocid?

Odata cu retragerea trupelor americane, crestinii de aici, din nord-estul Siriei, ne-au spus ca viitorul lor atarna de un fir de ata. Regiunea e in pragul haosului si ei se tem de un nou genocid.

Cu doar cativa ani in urma, SI a lasat o rana in tara, printr-un genocid istoric. Acum, crestinii de aici se tem de o noua posibila apocalipsa cu atatia dusmani in jurul lor.

„Toate tarile din regiune sunt interesate de situatia din Siria. Iranul, Turcia si Rusia, toate sunt prezente in Siria.”

Inca de anul trecut, Observatorul Sirian al Drepturilor Omului raporta ca 350 000 de oameni au fost mutati, peste 2 600 au fost rapiti si au avut loc confiscari de proprietati in masa si jafuri.

„Fiindca multi dintre acesti crestini erau convertiti de la islam, ei au fost tinta principala.”

„Am vazut si avem rapoartele catorva cazuri de rapire, ucidere, furtul proprietatilor crestinilor. Ei au fost rapiti si se cerea rascumparare sau au fost ucisi. Cred ca aceasta e parte a unui program de a goli Orientul Mijlociu si Siria de oamenii locului, anume, crestinii sirieni.”

Zani e pastorul acestei biserici. El si sotia sa, Chinar, au fugit din Afrin. „Au furat totul din biserica. E comportamentul natural al teroristilor. Au furat butoaie cu ulei de masline si tot ce era acolo, apoi au dat foc bisericii. Recent, am vorbit cu cativa credinciosi din biserica si ei mi-au spus ca au pus un lacat si lanturi ca nimeni sa nu mai vina acolo.”

Soldatii islamici, aliati cu turcii, i-au ucis copilul verisorului ei.

„Verisorul meu era in casa, cand un grup de oameni inarmati au patruns in cartier si au inceput sa jefuiasca. Verisorul meu a iesit la ei, i-a intrebat ce fac acolo si le-a spus sa nu fure ce le apartine altor oameni. Atunci, acesti oameni au atacat casa verisorului meu si i-au impuscat mortal fiul.”

„Situatia noastra e una foarte grava. Ne-am pregatit moral, ne-am pregatit valizele si mai ales noi, crestinii, eram tristi si ne temeam. In fiecare zi ne-am rugat si am strigat catre Domnul sa nu ne lase sa patim ca in Afrin. Era o femeie credincioasa in Afrin pe care au rapit-o, au violat-o si au ucis-o. Ne temem ca nu cumva ceea ce s-a intamplat in Afrin sa se intample si in Kobani.”

Decizia presedintelui Trump i-a luat prin surprindere: „Il iubim mult pe presedintele american, dar cand a luat decizia sa retraga trupele americane, am avut ca un soc. Spuneam ca el e credincios si ca se roaga si nu inteleg de ce a luat aceasta decizie de a retrage imediat fortele de aici. Poate ca nu s-a gandit la biserica sau poate nu stie ca aici sunt credinciosi?”

Aici e granita dintre Siria si Turcia si, in spatele meu, puteti vedea arborat steagul turcesc. Una dintre propuneri e ca Turcia sa controleze o fasie de siguranta cu o latime de 36 km de-a lungul granitei cu Siria. Majoritatea oamenilor cu care am vorbit spuneau ca aceasta va duce la un dezastru.

„Cei mai multi crestini locuiesc in acea zona si orice operatiune militara acolo le va aduce multa groaza oamenilor de acolo.”

In ciuda amenintarilor, crestinii se socotesc a fi indispensabili pentru Orientul Mijlociu: „Ca si crestini, noi credem in existenta lui Dumnezeu si depindem in toate si intotdeauna de Dumnezeu si de Isus si ne bazam ca ne va da putere. Astazi, Isus ne-a dat un cuvant, ca suntem sarea lumii. Daca noi, ca si crestini, nu vom mai fi in Orientul Mijlociu, aceasta zona va fi distrusa.”

Acesti crestini privesc la presedintele Trump ca lider al Statelor Unite si ca la un frate credincios: „Stiu ca presedintele Trump e crestin si e credincios. Faptul ca a semnat o lege pentru protectia crestinilor din Irak si din Siria a fost o mare speranta pentru noi. Exista crestini binecuvantati in Congresul American, credinciosi precum Graham si altii. Ne rugam ca Dumnezeu sa le puna pe inima sa ne sustina si sa puna o vorba buna pentru noi la presedinte, sa vorbeasca despre democratie si despre pacea din regiune.”

Intr-un interviu in exclusivitate, David Brody si Jennifer Wishon l-au intrebat pe purtatorul de cuvant al Casei Albe, Sarah Sanders, ce le-ar spune presedintele Trump crestinilor ingroziti din nord- estul Siriei.

- Presedintele a spus clar ca ii vom sustine pe crestini si pe kurzi, a spus-o clar fata de Turcia si in mai multe contexte publice. E unul dintre motivele pentru care presedintele se poarta dur cu Iranul, pentru ca oamenii sa nu se simta amenintati. Sustinem infiintarea acelor zone sigure, care vor fi foarte importante si ideea ca presedintele se indeparteaza si ca ignora orice posibila problema trebuie inteleasa in spiritul in care a luat decizia. El doreste sa aduca trupele acasa din Siria, insa nu vom parasi regiunea. Vom avea inca o prezenta in regiune, in masura in care vom putea sa continuam distrugerea completa a SI. Presedintele doreste ca trupele noastre sa se reintoarca din Siria si sa fie aduse acasa in SUA.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 264 - februarie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Etichete: iran, siria, persecutie, genocid

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.