Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

CBN ajuta israelienii afectati de teroarea provocata de Hamas la granita cu Gaza

De aproape un an, israelienii care locuiesc de-a lungul granitei cu Gaza au luptat cu incendiile provocate de zmeiele incendiare trimise de Hamas si de alte dispozitive si, de multe ori, au luptat fara sa aiba echipamentul potrivit. Atunci, CBN a intervenit pentru a-i ajuta.

Comunitatile israeliene de langa Gaza au parte de o noua amenintare, zmeie si baloane folosite de teroristi pentru a da foc la peste 4 000 de hectare de teren.

„Noi ii invatam pe copii sa fie oameni buni si sa-si iubeasca tara, dupa care vad cum cei de dincolo vor sa-i dea foc.”

Harel e un coordonator-sef de securitate la kibutul sau si e in prima linie a luptelor recente.

„De-a lungul anilor, am invatat cum sa ne descurcam cu bombele si tunelurile de atac, insa aceste baloane incendiare sunt un dezastru fiindca vantul raspandeste focul cu repeziciune.”

Harel n-a avut echipamentul necesar ca sa lupte cu focul. Purta imbracaminte obisnuita si pantofi in timp ce lupta cu incendiul, ceea ce facea ca sotia si copiii sai sa fie ingrijorati permanent pentru siguranta sa. „Cand ai copii, trebuie sa zambesti si sa le spui ca totul va fi bine, dar, daca nu esti sincer, ei isi vor da seama si poti simti cum nivelul de anxietate creste.”

„A fost foarte mult fum si a trebuit sa primim tratament cu oxigen. Alti coordonatori de securitate au avut arsuri ca urmare a faptului ca nu aveau

echipamentul corespunzator.” a spus barbatul.

Asadar, CBN Israel a trecut la actiune, cumparand peste 25 de echipamente pentru stins incendii pentru Harel si alti oameni din kibuturile din apropiere. Aceste echipamente contin costume de pompieri, cizme, manusi, masti de oxigen, ochelari, casti si paturi.

„Acum suntem mai bine echipati pentru a lupta contra incendiilor si pentru a ne putea apara casele si comunitatile. Ma calmez si ma simt mai bine stiind ca el e in siguranta si ca trupul lui e protejat.”

Multumita CBN Israel, Harel poate sa ramana in siguranta in timp ce isi protejeaza terenul si familia.

„Vreau ca ai mei copii sa se bucure de acest teren si de natura. Cu ajutorul vostru, cred ca voi putea reusi aceasta. Va multumim din adancul inimii. Nu vom uita niciodata. Multumim frumos!”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 265 - februarie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.