Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Crestere exploziva a crestinismului intr-o regiune predominant musulmana

Partea de nord a Africii este o zona in care Evanghelia a fost respinsa mult timp, insa acum are loc o miscare de trezire spirituala puternica si zeci de mii de musulmani se intorc la Hristos. Priviti!

George Thomas: Imaginea cu africanii care se inchina este o premiera la televizor. Soarele apune deasupra Marii Mediteraneene, musulmanii din aceasta zona a Africii se convertesc la credinta in Isus Hristos intr-un numar record.

Tino Quahoush: Ceea ce face Dumnezeu in nordul Africii pana in Mauritania si Libia este fara precedent in istoria misiunii.

George Thomas: Tino Quahoush a absolvit Facultatea Regent si ani la rand a calatorit prin zona ca sa documenteze transformarea.

Tino Quahoush: Am avut privilegiul de a filma marturii, sa ascult povestea barbatilor si femeilor de toate varstele. Ei au avut parte de aparitia lui Dumnezeu intr-o camera. Ei au avut o viziune. Unii dintre ei mi-au spus ca au conversat cu Dumnezeu, nu doar cu o lumina.

George Thomas: Interviurile realizate de el confirma ceea ce expertii numesc o miscare profunda a lui Dumnezeu in tari predominant musulmane, precum Mauritania, Sahara de Vest, Maroc, Algeria, Libia si Tunisia.

Tino Quahoush: Cateodata sunt cuprins de gelozie. Cum poate Dumnezeu vizita lumea musulmana in aceste vremuri cand nu auzim de astfel de aparitii in comunitatea crestina?

George Thomas: De la plaja din Casablanca, in Maroc si pana la Tripoli in Libia, expertii spun ca raspandirea crestinismului, mai ales in ultimii 20 de ani, este fara precedent. Acest fenomen nu este niciunde mai evident decat in Algeria, in partea de nord a Africii.

Pastroul Salah: Nu ne-am gandit ca Biserica din Algeria va deveni asa de mare.

George Thomas: Pastorul Salah conduce una dintre cele mai mari biserici din Algeria, unde 99% din populatie este musulmana. El spune ca fiecare crestin din biserica lui a fost musulman. In jur de 12.000 de credinciosi vin la biserica.

Pastroul Salah: De la fondarea bisericii pana in prezent, anual am botezat in jur de 150-160 credinciosi.

George Thomas: Zino, un fost musulman, a fost invitat la biserica de un prieten.

Salah: Am ramas impresionat cand i-am vazut pe algerieni cum se inchina lui Dumnezeu din toata inima.

George Thomas: Altii precum Farhat vorbesc de intalniri miraculoase. El a spus ca a fost analfabet si nu a putut citi Biblia cand L-a acceptat pe Domnul. Apoi, Dumnezeu i-a schimbat viata.

Farhat: De atunci, citesc Biblia si inteleg Cuvantul lui Dumnezeu. Acesta este doar un exemplu despre modul in care Dumnezeu a lucrat in viata mea. Acesta este cazul multor oameni din Algeria.

George Thomas: Desi populatia Algeriei este in mare parte musulmana, guvernul a dat cale libera bisericilor protestante sa isi inregistreze congregatiile.

Youssef Qurahmane: Acesta este primul guvern arab musulman care a recunoscut in mod oficial biserici in afara islamului.

George Thomas: Youssef Qurahmane este un pastor algerian. El spune ca guvernul mai hartuieste si intimideaza crestinii din cand in cand, dar nivelul persecutiei nu se poate compara cu cel de acum 20 de ani.

Youssef Qurahmane: Dumnezeu ne-a dat multe oportunitati sa Il marturisim la politie, la tribunal. De fapt, o data m-am dus la politie si am putut vorbi timp de 45 de minute despre Isus. Angajatii, toti musulmani, m-au rugat sa le vorbesc despre Isus.

George Thomas: Insa, Algeria si tarile din nordul Africii nu au acceptat mereu Evanghelia. Peter este un misionar veteran in aceasta zona.

Peter: Este acea pilda in care Saul s-a dus sa semene si semintele au cazut pe un pamant pietros. Asa este si Africa de nord. In acele zile a fost rezistenta si pietroasa.

George Thomas: Din motive de securitate i-am alterat vocea si i-am ascuns identitatea.

Peter: Intr-o cultura care a respins tot ce a fost strain, crestinismul a fost considerat religia europenilor.

George Thomas: Peter spune ca odata cu aparitia televiziunii prin satelit si a internetului, s-a schimbat modul in care oamenii au vazut crestinismul.

Peter: In prezent, in Africa de nord, la televizor poti vedea arabi crestini care vorbesc despre credinta lor. Crestini maturi raspund la intrebari. Au loc dezbateri.

George Thomas: Impulsionati de puterea lui Dumnezeu, crestinii din Algeria au acum misiunea de a duce Evanghelia in cele patru colturi ale globului.

Youssef Qurahmane: Dumnezeu ne-a pus pe inima sa trimitem o mie de misionari pana in 2025. Sunt de parere ca intr-o zi, misionarii convertiti vor merge in America pentru a raspandi Evanghelia in randul musulmanilor de acolo si din alte zone.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 761 - februarie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.