Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Sfarsitul grupului terorist Stat Islamic e aproape

SDF a fost in prima linie in lupta contra Statului Islamic, care candva controla o zona de marimea Marii Britanii in Siria si Irak. Acum au fost restransi la 2 km patrati si oficialii departamentului de securitate spun ca sfarsitul grupului terorist e aproape.

Un partener al CBN, Chuck Holton, se afla pe frontul din Siria si ne aduce stiri despre felul cum o lucrare de slujire crestina ofera ajutor practic si speranta divina.

Aici, in sudul Siriei, la granita cu Irak, fortele democrate siriene, sprijinite de SUA, au pregatit scena ultimei lupte contra califatului SI din aceasta tara. Lupta a fost crancena si, desi SDF a incercat sa evacueze civilii din zona de batalie, SI a contracarat aceste eforturi, folosind peste 10 000 de persoane ca scuturi umane.

Pentru cei care reusesc sa scape, totusi, chinul lor e departe a se sfarsi.

„Aici e un punct de verificare al SDF, aflat la 1,5 km de ceea ce ei numesc prima linie a trupelor, frontul luptei impotriva SI, aflati in acea directie. Acesti oameni au venit pe jos pana aici dupa ce au trecut de liniile de bataie ale SI. Aceste femei sunt intr-o stare critica, unele sunt ranite. Copii sunt deshidratati, infometati si bolnavi, iar aici primesc un fel de tratament initial. Problema e ca multe din aceste femei purtau veste sinucigase si, intr-una din zile, cinci dintre ele s-au aruncat in aer. E o situatie tensionata aici. Ati vazut cum femeile-soldat le verificau mai devreme, insa trebuie sa avem grija si sa speram ca aceste femei isi iubesc copiii destul cat sa nu faca un act nesabuit precum acesta.”

Intre linia frontului si cea mai apropiata tabara de refugiati insa, sunt vreo 300 km de desert sirian, fara mancare, apa sau adapost. Aici a intervenit un grup de crestini, a caror misiune e sa mearga pe fronturile diverselor batalii din lume pentru a ajuta oamenii in momentele cele mai dificile.

Vorbim despre Free Burma Rangers, vanatorii liberi birmanezi si fondatorul lor, Dave Eubank, care au lucrat pe frontul din aceasta regiune inca din 2015.

„Dumnezeu trimite un rau puternic in Siria, trimite Duhul Sau ca sa schimbe situatia, iar eu spun ca noi suntem o picatura din aceasta ploaie a lui Dumnezeu, care formeaza un rau. Poate nu vom prinde momentu schimbarii, dar acesta va veni, fiindca Dumnezeu ii iubeste pe acesti oameni si Ii pasa de ei. Suntem aici sa-i salvam.”

Un fost ofiter din fortele speciale ale armatei americane, Eubank a vazut mult razboi, la fel si medicii lui, care au crescut in zone de conflict din Birmania si au folosit cunostintele acumulate pentru a salva aici multe vieti. Din perspectiva lui Dave, retragerea din Siria e cel mai rau lucru pe care l-ar putea face SUA. „Partea militara a facut o lucrare excelenta si trebuie sa ramana si sa termine ce au inceput, apoi sa ramana pentru a mentine deschis acest loc Din punct de vedere umanitar, aici sunt nevoi imense. De exemplu, de la linia frontului pana la cel mai apropiat spital se ajunge in patru ore.”

Cei care ajung aici sunt deseori grav raniti, precum acest sofer de taxi, a carui casa a fost lovita de o bomba, in timp ce el si familia sa dormeau.

Poate credeti ca e ceva nebunesc ca un grup de civili sa se aventureze atat de aproape de linia frontului, dar aceasta nu e o echipa obisnuita de misiune sau un grup de turisti. Aici sunt si medici foarte bine pregatiti, iar ei, ca grup, au foarte multa experienta in domeniul militar, ceea ce ii face cumva special calificati pentru slujba lor. Ei reusesc sa acopere aceasta nevoie umanitara de pe front, de unde oamenii scapa de SI, si sa ii aduca la primele tabere de refugiati, fiindca nu e nimeni altcineva care sa ajute acesti oameni sa ajunga in partea cealalta.

„Pentru aceasta suntem facuti si ne place ce facem. Aceasta e lucrarea pe care noi o putem face si nu ne e teama prea mult de front si de lupta. Avem si pregatirea necesara, dar toate acestea sunt de folos si functioneaza doar daca ne lasam condusi de Domnul.”

Acesti barbati s-au predat fortelor SDF aflate in zona de conflict si sunt suspecti a fi luptatori SI. Oricum ar fi, sunt bolnavi, flamanzi si unii raniti, asadar, echipa FBR le-a dat medicamente si apoi Eubank a spus o rugaciune: „Doamne Isuse, Te rog sa binecuvantezi acesti barbati si fa-i sa cheme Numele Tau.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 266 - februarie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.