Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Chiar daca SI e aproape infranta, trupere americane raman in nord-estul Siriei

SI ar mai avea doar cateva zile pana va fi complet infranta, iar in nord-estul Siriei, cei mai buni aliati ai SUA care lupta contra organizatiei teroriste spun ca lupta pentru libertatea lor si pentru cei care au pierit in batalia contra islamului radical.

E sunetul victoriei, acela al exploziei unuia din ultimele depozite de armament ale SI care e in flacari.

E inca un semn ca sfarsitul califatului SI e aproape. Desi SUA ofera suport aerian, aceasta lupta prelungita a necesitat si trupe la sol.

In 2015, orasul Kobani a fost epicentrul bataliei contra SI.

Dupa aproape patru ani, inca se mai poate vedea distrugerea ce s-a facut acolo. Atunci s-a format si coalitia condusa de SUA care a urmarit infrangerea SI.

Acestia care lupta impreuna cu trupele americane sunt o echipa de kurzi, arabi, crestini si alti oameni, sub numele de Fortele Democrate Siriene, sau SDF. Aceasta alianta a reusit sa respinga atacurile SI din Kobani si din alte zone, iar la o zi dupa infiintarea aliantei, am reusit sa invingem terorismul din tot nord-estul Siriei.

In timp ce frontul se muta spre sud, acesti oameni au avut de platit un pret imens ca sa poata recuceri teritoriile capturate de SI. Poporul sirian a facut mari sacrificii.

Sunt cam 9 000-10 000 de martiri care si-au sacrificat vietile in timpul luptelor de a infrange terorismul din zona. Aram a suferit mari pierderi. „I-am cunoscut personal pe toti acestia, erau prietenii mei. Am luptat impreuna contra SI si ei au pierit in niste situatii triste. Ei sunt motivul pentru care ne trezim in fiecare dimineata, sa luptam din nou si sa castigam acest razboi. Au luptat impreuna, iar acum sunt ingropati impreuna, crestini si musulmani.” a spus el.

Armen Mardo se ocupa de cimitir. „S-au sacrificat pe ei insisi, si-au dat sufletul ca noi sa fim in siguranta si pace. Cel putin, acum putem sa ingrijim acest cimitir, tine de datoria noastra.”

Cei vii lupta acum pentru un nou mod de viata aici, unde sa fie egalitate intre toti

„E pentru prima data cand simtim ca putem lua decizii asa cum gandim, e pentru prima data cand traim impreuna in dreptate. Nimeni nu e mai presus de mine si nici eu mai presus de altii.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 269 - martie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.