Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Vizita in Israel a lui Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA

Secretarul de stat Mike Pompeo se afla in vizita in Orientul Mijlociu, in Israel. David Brody de la CBN calatoreste impreuna cu Pompeo. Chris Mitchell si David Brody au discutat cu Mike Pompeo despre credinta sa crestina si despre sustinerea masiva a tarii evreiesti de catre presedintele Trump.

David Brody: Mergand cu fermitate spre usa, Mike Pompeo este o persoana determinata. Impreuna cu seful biroului de stiri din Ierusalim, Chris Mitchell , am avut oportunitatea de a-i lua un interviu. Am vorbit despre politica, despre tactici si despre viata spirituala, mai ales pentru un crestin devotat in Tara Sfanta.

David Brody: Zidul Plangerii a fost acolo, in fata dumneavoastra. Ce ati simtit in acel moment?

Mike Pompeo: A fost un moment deosebit sa fiu acolo cu prim-ministrul Israelului si cu ambasadorul Statelor Unite in Israel. A fost un moment important. A fost un moment deosebit pentru mine in calitate de crestin. A fost un moment deosebit pentru a demonstra angajamentul Statelor Unite pentru aceasta democratie, pentru Israel.

David Brody: Trump a demonstrat acest angajament profund anuntand pe Twitter, bineinteles, ca „este timpul” ca SUA sa recunoasca pe deplin suveranitatea deplina a Israelului asupra Inaltimilor Golan, un teritoriu mult disputat. A fost o decizie imbucuratoare pentru prim-ministrul israelian.

Benjamin Netanyahu: Am reusit din nou. Mai intai, SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului, au mutat ambasada SUA la Ierusalim, s-au retras din tratatul dezastruos cu Iranul si au impus sanctiuni.

David Brody: Netanyahu a spus ca acesta este un miracol de Purim, in timp ce evreii din intreaga lume celebreaza ca Dumnezeu i-a salvat prin Estera de rautatea lui Haman si de persani. Dat fiind faptul ca persanii din Irak ii ameninta si in prezent, iar Trump sustine Israelul prin diverse actiuni, se iveste urmatoare intrebare.

Chris Mitchell: Este posibil ca presedintele Trump sa fi fost chemat pentru o vreme ca aceasta, precum Estera, pentru a salva poporul evreu de pericolul Iranului?

Mike Pompeo: Fiind crestin, cred ca este posibil. A fost remarcabil. Am fost in tuneluri pentru a vedea istoria credintei remarcabile de acum 2000 - 3000 de ani. A fost remarcabil sa vad istoria credintei noastre si munca depusa de administratia noastra pentru a pastra democratia in acest stat evreiesc din oriental Mijlociu. Sunt convins ca Domnul lucreaza aici.

David Brody: In ciuda beneficiilor primite de Israel de la aceasta administratie, se va plati un pret pentru mult asteptatul plan de pace din Orientul Mijlociu?

Chris Mitchell: Ce puteti spune pentru a aplana temerile oamenilor cu privire la impartirea Ierusalimului, cu ocazia planului de pace?

Mike Pompeo: Am vazut detaliile planului. Sunt convins ca se vor face modificari, dar evanghelicii si lumea trebuie sa stie ca aceasta este o viziune care poate duce, in cele din urma, la solutionarea conflictului. Cred ca acest plan prezinta o viziune in acea privinta, dar nu va sacrifica niciunul din principiile de baza.

David Brody: In ce priveste statul evreu, atacurile sunt un stil de viata. Recent, antisemitismul a reaparut in intreaga lume, chiar si in Partidul Democrat. Ilhan Omar, membra a Congresului, a devenit tinta atacurilor din cauza unor replici. In ce masura va ingrijoreaza reaparitia antisemitismului in intreaga lume si chiar si in Partidul Democrat?

Mike Pompeo: Modul in care Ilhan Omar a vorbit despre antisemitism ma ingrijoreaza. Aceasta administratie spune adevarul. Antisemitismul este de neacceptat, sub nicio forma, din partea oricarei persoane. Dar e oribil cand acesta vine din partea unui lider al Americii.

David Brody: O alta preocupare, mai ales in randul evanghelicilor, il reprezinta anuntul facut de presedintele Trump de a retrage trupele din Siria, deoarece crestinii si multi altii din regiune au devenit tintele teroristilor. De atunci, administratia a anuntat ca prezenta militara ramane. Secretarul de stat a intarit acest anunt in timpul conversatiei noastre.

Mike Pompeo: Statele Unite intentioneaza sa ramana. In curand vom distruge califatul. Vom face asta in scurt timp.

David Brody: Aceasta munca nu este pentru oameni fricosi, insa vestea cea buna, sa spun asa, este faptul ca Pompeo isi are radacinile in cel mai important lucru.

Mike Pompeo: Sarcina mea este formata de credinta mea in Isus Hristos ca Mantuitor. Nu imi da raspunsurile pe care le caut in fiecare zi, dar ma ajuta sa tratez fiecare om cu demnitate si respect, asa cum trebuie sa o faca crestinii pentru a fi la inaltimea acelui standard. Ma ajuta in formarea mentalitatii mele despre lume.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 767 - martie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.