Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Israelul acuza Hezbollah de terorism

Israelul spunea ca gruparea terorista din Liban, Hezbollah, pune la cale o retea terorista de-a lungul granitei cu Siria, pentru a ataca Israelul.

Israelul a expus o retea terorista a Hezbollah, aflata in partea siriana a Inaltimilor Golan.

„Hezbollah e o organizatie terorista de stat, un delegat al Iranului. Ei fac jocurile Iranului, iar aceasta retea terorista e parte a planurilor de agresiune a Iranului contra Israelului.”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu spunea ca are un mesaj pentru Iran si Hezbollah: „Israelul stie ce faceti voi si unde operati. Ceea ce am aratat astazi e doar varful aisbergului. Noi stim mult mai multe.”

Netanyhu a vorbit dupa ce armata israeliana a publicat informatii care, in trecut, erau secrete. Intr-un video pe Facebook, la Inaltimile Golan, purtatorul de cuvant al armatei, Jonathan Conricus, spunea ca reteaua terorista e compusa din sirieni, dar condusa de libanezi si strategi din cadrul Hezbollah, sprijinita de Iran.

Omul de baza din spatele retelei e un terorist cunoscut, Ali Musa Daqduq. El are o istorie care i-ar interesa pe americani, fiindca e responsabil de rapirea si executia a cinci soldati americani in Irak in 2007. A fost inchis in Irak chiar, iar apoi a fost eliberat in cadrul unui schimb de prizonieri.

Potrivit armatei israeliene, reteaua ar fi luat fiinta vara trecuta, dupa ce regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad a recapatat controlul in regiune. Armata a publicat acest videoclip in care prezenta un avanpost cu afiliere terorista in partea siriana a Inaltimii Golan.

Aceasta harta a zonei arata cele doua sedii ale Hezbollah din Beirut si Damasc, ca si infrastructura si operatiunile de pe front de la granita cu Israel.

Oricine e interesat de stabilitatea regionala, ar trebui sa fie ingrijorat ca Hezbollah vrea sa construiasca o retea terorista la granita noastra.

Netanyahu spunea ca Israelul va face ceea ce trebuie sa faca pentru a se apara: „Vom continua sa folosim toate mijloacele, secrete sau publice, pentru a bloca eforturile Iranului de a folosi Siria, Liban si Gaza ca baze ale sale din care sa atace Israelul.”

Mai devreme in aceasta saptamana, Netanyahu a vizitat Inaltimile Golan impreuna cu senatorul american Lindsey Graham. Graham spunea ca ar vrea sa indemne Congresul American sa recunoasca zona ca fiind parte din Israel, fiindca acest lucru e cel mai bun pentru America. El mai spunea ca in Congres exista sustinere din partea ambelor tabere pentru a recunoaste acest platou strategic ca fiind parte din Israel.

„La Departamentul de Stat avem o harta in care aceasta zona, Golan, e socotita a fi teritoriu disputat. Obiectivul meu e sa incercam sa convingem administratia sa schimbe aceasta desemnare, in a spune ca nu e teritoriu disputat. Regiunea Golan nu e disputata, e in mainile Israelului si va ramane asa pentru totdeauna.”

Inaltimile Golan sunt parte din mostenirea biblica a evreilor si a revenit in mainile Israelului dupa castigarea Razboiului de Sase Zile din 1967.

De ani buni, aceasta a fost granita cea mai linistita din Israelului, insa de cand a izbucnit razboiul civil sirian, granita a devenit mai instabila. Acum, cu prezenta Iranului in Siria, zona e si mai critica pentru Israel.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 270 - martie 2019. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.