Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Noul roman al lui Joel Rosenberg, „The Persian Gamble”

Noul roman al autorului Joel Rosenberg, The Persian Gamble, ar putea fi cel mai fascinant de pana acum. George Thomas de la CBN l-a intervievat recent pe Rosenberg in ce priveste cartea sa si despre intalnirea sa cu presedintele Trump.

George Thomas: Joel, spune-ne despre noua ta carte, The Persian Gamble si daca Marcus Ryker va putea salva lumea?

Joel Rosenberg: Sa speram ca va reusi, lumea noastra e un loc periculos. Iata ce i-am spus presedintelui Trump la intalnirea cu el de saptamana trecuta. Mi-a cerut sa-l conving sa cumpere cartea. I-am spus: Domnule presedinte, cum ar fi daca regimul iranian ar pune mana pe cei 150 de miliarde de dolari oferiti de presedintele Obama pentru acel acord nuclear nebunesc, si pe care, slava Domnului, l-ati retras? Cum ar fi daca Iranul ar lua cei 150 de miliarde, ar merge in secret in Coreea de Nord si ar incerca sa cumpere focoase nucleare care sa fie in stare de functionare? Presedintele mi-a spus: De unde stii ca nu fac deja acest lucru? I-am spus ca eu sper, ma rog si am incredere ca el si echipa sa de la Biroul Oval lucreaza in fiecare zi pentru a se asigura ca The Persian Gamble nu va ajunge o realitate. Acesta e adevaratul pericol. Coreea de Nord are cam 60 de focoase nucleare de care stim. Au rachete intercontinentale care ar putea ajunge la Los Angeles, insa ei nu au bani. Oamenii lor sufera de foamete, sunt faliti. Iranul are bani, dar nu are focoase nucleare si inca nu au rachete intercontinentale. Aceasta ingrijorare a stat la baza romanului, anume, cum ar fi daca Iranul si-ar folosi banii pentru a cumpara arme din Coreea de Nord? Nu e imposibil.

George Thomas: Vorbim de Iran si de Coreea de Nord, cat de periculoasa ar fi o alianta intre ei!

Joel Rosenberg: Acum, Vladimir Putin, Kim Jong-Un si ayatollahul Khamenei din Iran par a fi trei oameni care n-au cum sa se alieze. Politica lor e diferita, religiile lor si felul cum vad viitorul sunt complet diferite. Totusi, ceea ce ii uneste e ura fata de Statele Unite si Vest. Aceasta ii poate aduce intr-o alianta in care sa se ajute unii pe altii cu arme, tehnologie si sustinere politica. Eu ma tem ca nu cumva, iar acest lucru sta la baza acestor romane pe care le scriu, nu cumva Rusia cu Putin sa creada ca se va descurca cu celelalte doua regimuri salbatice.

George Thomas: V-ati intalnit recent si cu Jason Greenblatt. Stiu ca ati discutat multe neoficial, dar ati putea sa ne spuneti care e planul sau?

Joel Rosenberg: Din pacate nu pot, dar ce pot sa spun e ca am petrecut patru ore la Casa Alba joia trecuta. N-am vrut asa mult sa ne explice ceea ce fac ei acolo, cat doream sa afle ingrijorarile liderilor evanghelici in privinta unei initiative de pace in Orientul Mijlociu. Care ar fi cateva din punctele forte? Puteti intelege ca multi dintre noi sunt foarte ingrijorati si nu vrem sa vedem, de exemplu, un Ierusalim impartit. Nu suntem siguri ca palestinienii au aratat vreo capabilitate de a functiona in scenariul a doua state. Ceea ce le-am spus domnului vicepresedinte, lui Jason si altora a fost ca noi nu sustinem acele impartiri. Totusi, presedintele Trump spunea candva ca, teoretic, ar putea sustine o solutie a doua state, daca cele doua parti gasesc o cale in care sa functioneze astfel, si ca limitele Ierusalimului sunt pe masa negocierilor. Aceste lucruri ar fi fost foarte incomode pentru noi, evanghelicii, crezand ca se vor intampla in viitorul apropiat, insa conducerea din Palestina nu are niciun interes sa incheie un acord final. Cine are interes atunci?

George Thomas: Ne-a mai ramas un minut. Obisnuiati sa spuneti ca nu il veti sustine pe Trump. Ce s-a schimbat?

Joel Rosenberg: I-am spus presedintelui Trump ca am fost in tabara Trump niciodata, pana in joia de dinaintea alegerilor. Eram in Ierusalim si trebuia sa iau o decizie ca sa trimit votul prin corespondenta. Nu eram sigur daca pot avea incredere in dl. Trump si daca el isi va tine promisiunile facute. Insa i-am multumit ca a anulat acordul nuclear cu Iranul, ca e presedintele cel mai pro-viata, cel mai pro-Israel si care aduce cea mai mare crestere din istoria natiunii. L-am judecat gresit. Nu vreau sa vorbesc despre ceea ce scrie pe Twitter sau despre lucrurile cu care nu sunt de acord, insa vreau sa spun, a facut progrese majore, s-a tinut de cuvant si ar trebui sa fie incurajat de aceste lucruri. Noi ar trebui sa-l incurajam, chiar aceia dintre noi care nu l-am agreat multa vreme.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 270 - martie 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.