Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

SUA recunoaste ca Inaltimile Golan apartin Israelului

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a celebrat decizia presedintelui Trump de a recunoaste Inaltimile Golan ca apartinand Israelului. S-a intamplat in timpul vizitei secretarului de stat american, Mike Pompeo, cu cateva saptamani inainte de alegerile din Israel.

„Presedintele Trump tocmai a facut istorie. L-am sunat si i-am multumit in numele poporului israelian.”

La sfarsitul vizitei in Israel a secretarului de stat Mike Pompeo, presedintele Trump, surpriza, scria pe Twitter: Dupa 52 de ani, e vremea ca Statele Unite sa recunoasca pe deplin suveranitatea Israelului peste Inaltimile Golan, care sunt de o importanta strategica si de securitate deosebita pentru statul Israel si pentru stabilitatea regiunii.

Stand langa Pompeo, premierul israelian Benjamin Netanyahu era vizibil entuziasmat si a spus ca acesta e un miracol de Purim. Netanyahu spunea ca recunoasterea suveranitatii Israelului la Inaltimile Golan e la fel de importanta ca mutarea ambasadei americane la Ierusalim si retragerea din acordul nuclear iranian: „Iranul incearca sa foloseasca Siria ca pe o platforma de unde sa atace si sa distruga Israelul. Mesajul presedintelui Trump pentru intreaga lume e ca America sta de partea Israelului.”

La mai putin de trei saptamani pana la alegerile din Israel, recunoasterea Inaltimilor Golan in timpul mandatului lui Netanyahu probabil ii va oferi acestuia o crestere in sondaje.

Trump spunea insa ca decizia era de mult timp pregatita si ca nu e legata de Netanyahu si de alegerile din Israel.

Mai devreme in aceasta luna, Israelul a dat la iveala faptul ca teroristii Hezbollah lucreaza la infiintarea unei retele teroriste in partea siriana a Inaltimilor Golan.

In timpul unei vizite acolo, senatorul american Lindsey Graham spunea ca va indemna Congresul American sa recunoasca zona ca fiind parte din Israel, fiindca acest lucru e in interesul Americii.

Pompeo spunea ca, in timp ce era cadet la West Point, a studiat bataliile de la Inaltimile Golan: „A fost o batalie mare acolo, e vorba despre Batalia din Valea Lacrimilor, cand eroismul israelian a fost la cel mai inalt nivel.”

In timpul vizitei, Pompeo a refuzat sa raspunda la intrebari la subiect, spunand doar ca politica Statelor Unite nu s-a schimbat si ca decizia a depins de Trump. „In aceasta seara, presedintele Trump a luat decizia de a recunoaste ca acel teritoriu pentru care s-au dus lupte grele, acel loc important, e firesc sa faca parte din statul Israel.”

Netanyahu spunea ca Purim din trecut si cel de acum s-au incheiat la fel. „Suntem la sarbatoarea Purim cand, in urma cu 2 500 de ani, alti persani, condusi de Haman, au incercat sa distruga poporul evreu. Au esuat atunci, iar azi, dupa 2 500 de ani, vor esua din nou.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 271 - martie 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.