Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

SUA recunoaste ca Inaltimile Golan apartin Israelului

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a celebrat decizia presedintelui Trump de a recunoaste Inaltimile Golan ca apartinand Israelului. S-a intamplat in timpul vizitei secretarului de stat american, Mike Pompeo, cu cateva saptamani inainte de alegerile din Israel.

„Presedintele Trump tocmai a facut istorie. L-am sunat si i-am multumit in numele poporului israelian.”

La sfarsitul vizitei in Israel a secretarului de stat Mike Pompeo, presedintele Trump, surpriza, scria pe Twitter: Dupa 52 de ani, e vremea ca Statele Unite sa recunoasca pe deplin suveranitatea Israelului peste Inaltimile Golan, care sunt de o importanta strategica si de securitate deosebita pentru statul Israel si pentru stabilitatea regiunii.

Stand langa Pompeo, premierul israelian Benjamin Netanyahu era vizibil entuziasmat si a spus ca acesta e un miracol de Purim. Netanyahu spunea ca recunoasterea suveranitatii Israelului la Inaltimile Golan e la fel de importanta ca mutarea ambasadei americane la Ierusalim si retragerea din acordul nuclear iranian: „Iranul incearca sa foloseasca Siria ca pe o platforma de unde sa atace si sa distruga Israelul. Mesajul presedintelui Trump pentru intreaga lume e ca America sta de partea Israelului.”

La mai putin de trei saptamani pana la alegerile din Israel, recunoasterea Inaltimilor Golan in timpul mandatului lui Netanyahu probabil ii va oferi acestuia o crestere in sondaje.

Trump spunea insa ca decizia era de mult timp pregatita si ca nu e legata de Netanyahu si de alegerile din Israel.

Mai devreme in aceasta luna, Israelul a dat la iveala faptul ca teroristii Hezbollah lucreaza la infiintarea unei retele teroriste in partea siriana a Inaltimilor Golan.

In timpul unei vizite acolo, senatorul american Lindsey Graham spunea ca va indemna Congresul American sa recunoasca zona ca fiind parte din Israel, fiindca acest lucru e in interesul Americii.

Pompeo spunea ca, in timp ce era cadet la West Point, a studiat bataliile de la Inaltimile Golan: „A fost o batalie mare acolo, e vorba despre Batalia din Valea Lacrimilor, cand eroismul israelian a fost la cel mai inalt nivel.”

In timpul vizitei, Pompeo a refuzat sa raspunda la intrebari la subiect, spunand doar ca politica Statelor Unite nu s-a schimbat si ca decizia a depins de Trump. „In aceasta seara, presedintele Trump a luat decizia de a recunoaste ca acel teritoriu pentru care s-au dus lupte grele, acel loc important, e firesc sa faca parte din statul Israel.”

Netanyahu spunea ca Purim din trecut si cel de acum s-au incheiat la fel. „Suntem la sarbatoarea Purim cand, in urma cu 2 500 de ani, alti persani, condusi de Haman, au incercat sa distruga poporul evreu. Au esuat atunci, iar azi, dupa 2 500 de ani, vor esua din nou.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 271 - martie 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.