Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Interviu cu Mike Pompeo despre situatia actuala a Orientului Mijlociu

David Brody, de la CBN, a calatorit impreuna cu secretarul de stat Mike Pompeo la Kuweit si apoi, la Ierusalim. Aici, Brody si cu mine am avut un interviu deosebit cu cel mai mare diplomat al Americii. L-am intrebat despre planul de pace, despre Siria, si daca crede ca Dumnezeu l-a ridicat pe presedintele Trump pentru aceasta vreme pentru a ajuta poporul evreu.

David Brody: D-le secretar Pompeo, multumim ca ati acceptat invitatia noastra.

Mike Pompeo: Sunt bucuros sa fiu impreuna cu voi din nou.

David Brody: Am fost cu dvs. cand ati mers la Zidul Plangerii. Cum vi s-a parut experienta, cat de mult v-a influentat?

Mike Pompeo: Am mai fost si inainte la Zid, dar atunci a fost ceva special, sa pot fi impreuna cu premierul israelian si cu ambasadorul american in Israel. A fost un moment cu adevarat important, special pentru mine, ca si crestin, dar important si ca dovada a angajamentului Statelor Unite fata de aceasta democratie, natiunea evreiasca Israel.

David Brody: In aceeasi ordine de idei, vorbeati ieri despre ce inseamna a fi un om al credintei. Stim ca dvs. Sunteti un om al credintei, ati vorbit despre aceasta ieri si ma minunez de legatura dintre Israel si crestinatate si de felul cum Biblia vine la viata in aceasta tara. Ati putea vorbi putin pe acest subiect, al relatiei dintre Israel si crestini?

Mike Pompeo: Iata-ne aici, in Ierusalim, orasul atat de important pentru toate religiile avramice! Sigur, astazi am mers si la Biserica Sfantului Mormant, pe care am reusit s-o revad pentru a doua oara in viata. Ca si crestin, e ceva special sa pot merge in acel loc care e legat de fundamentul credintei noastre. In acelasi timp, ca secretar de stat sunt insarcinat sa apar Constitutia si sa-l sustin pe presedinte in misiunea sa de a apara Statele Unite si Israelul. E ceva semnificativ sa pot fi aici si sa am oportunitatea de a vizita locuri precum Zidul Plangerii cu toata istoria sa. Am avut sansa sa coboram si sa vedem cateva dintre tunelurile subterane, cat si sapaturile care se fac acolo. Istoria ne aminteste de povestea poporului evreu din aceasta tara si de traditiile bogate

din acest loc, dar si cat de special e Ierusalimul. Ma simt si mai mandru de decizia presedintelui Trump de a desemna acest lucru si de a arata ca aici e cu adevarat capitala Israelului.

Chris Mitchell: Aceasta s-a intamplat acum un an. Parca a trecut o vesnicie. A fost un moment istoric si o multime de evanghelici si de israelieni au fost entuziasmati ca ambasada americana s-a mutat de la Tel Aviv la Ierusalim. Unii sunt insa ingrijorati de ce se va intampla sau ce pret vor plati in cadrul planului de pace care urmeaza a fi prezentat. Cum ati putea alina unele temeri precum aceea ca Ierusalimul va fi impartit, in cadrul noului plan de pace?

Mike Pompeo: Am vazut detaliile planului in forma actuala. Sunt sigur ca lucrurile se vor mai schimba putin pe parcurs, insa evanghelicii si intreaga lume ar trebui sa stie ca vorbim de o viziune care, pana la urma, sa duca la rezolvarea acestui conflict. Cu totii dorim ca palestinienii sa aiba o viata mai buna. Dorim sa gasim o cale prin care palestinienii si israelienii sa nu mai fie in conflict, ceea ce va fi bine pentru regiune, pentru Ierusalim si pentru intreaga lume. Cred ca acest plan prezinta o astfel de viziune, care insa nu sacrifica niciun din principiile de baza ale vreuneia dintre credinte.

David Brody: In timp ce avansam, sa discutam un moment despre Statele Unite, despre antisemitism si despre democrati, fiindca ei par a fi cei implicati. A fost un atac la adresa lui Ilhan Omar, in legatura cu bigotismul si antisemitismul din salile de la Capitoliu. Cat de preocupat sunteti de cresterea antisemitismului, nu doar din lume, dar si din partidul democrat?

Mike Pompeo: O asemenea atitudine din partea unui membru al Congresului e ceva... Spuneam candva ca aceste lucruri sunt intunecate. Cresterea antisemitismului in SUA, Europa si in toata lumea e ceva foarte ingrijorator. Eu sunt ingrijorat sa vad pe cineva ales in Congres ca se comporta in acest fel si vorbeste despre antisemitism astfel. Administratia actuala spune adevarul si antisemitismul e inacceptabil, indiferent de persoana si de forma in care apare si cu atat mai respingator cu cat acesta apare din partea unuia dintre liderii Americii.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 271 - martie 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.