Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Interviu cu secretarul de stat american, Mike Pompeo, despre Orientul Mijlociu si Biblie

Continuam cu interviul nostru cu secretarul de stat Mike Pompeo, unde discutam despre noul guvern din nord-estul Siriei si daca presedintele Trump ar putea juca rolul unui personaj biblic de acum 2 500 de ani, regina Estera.

Chris Mitchell: Nord-estul Siriei a fost prezent la stiri in ultimele luni si, cum stiti, se contureaza o noua democratie acolo, care reprezinta toate acele popoare, care protejeaza libertatea religioasa si pe crestini si pune accent pe rolul femeii in societate. Ce le puteti spune acestor oameni, acelui nou guvern si multor crestini din acel loc, despre ceea ce va face SUA pentru a proteja noua democratie in timp ce e inconjurata de atatea natiuni care ameninta regiunea?

Mike Pompeo: Cand ne gandim la Siria, administratia Trump are in vedere intreaga regiune din Irak pana la Mediterana. Tocmai vorbeam despre Liban. Provocarile din Siria raman, dar si Statele Unite intentioneaza sa ramana acolo. Ne apropiem de distrugerea totala a califatului, care va avea loc foarte curand. Amenintarea terorismului islamic radical nu s-a terminat insa, si va fi nevoie de un efort sustinut din partea Statelor Unite pentru a indeparta SI din regiune. Noi am uitat de zilele cand prizonierii au ars in custi cu gratii, am uitat de decapitarile de pe malul marii, toate acestea par distante, insa lucrarea care s-a facut in Irak a necesitat o munca enorma din partea acestei administratii pentru a dobori califatul care trece prin ultimele chinuri acum. Se munceste din greu pentru a dezvolta democratia din Irak si pentru ca acea natiune sa ajunga una independenta si suverana. Muncim din greu in aceasta directie si sunt increzator ca natiunile din regiune, statele din Golf, vor conlucra pentru a se asigura ca Irakul are sansa sa fie independent de Iran, sa fie o natiune libera si suverana.

Chris Mitchell: Sunteti incurajat de noua democratie?

Mike Pompeo: Da, insa aceste lucruri cer efort, oriunde s-ar afla, mai ales daca o astfel de democratie prinde radacini aici, in Orientul Mijlociu. E o mare provocare, dar suntem hotarati sa punem umarul la lucru.

Chris Mitchell: Aseara ati mentionat o poveste din Biblie cand erati langa prim-ministrul Israelului. Astazi, fiindca e Purim, o sarbatoare a evreilor de pretutindeni, vorbim despre faptul ca, in urma cu 2 500 de ani, cu ajutorul lui Dumnezeu, Estera a salvat poporul evreu din mana lui Haman. Dupa 2 500 de ani, avem acum un alt Haman in Orientul Mijlociu care vrea eradicarea poporului evreu, la fel ca Haman din vechime, anume, statul Iran. Se poate ca presedintele Trump in acest moment sa fi fost inaltat pentru vremea aceasta, intocmai cum a fost regina Estera, pentru a ajuta la salvarea poporului evreu de pericolul iranian?

Mike Pompeo: Ca si crestin, cu siguranta cred ca acest lucru e posibil. A fost ceva remarcabil. Eram in acele tuneluri, unde puteai vedea istoria de acum 2 000-3 000 de ani, si am vazut remarcabila istorie a credintei din acest loc si lucrarea administratiei noastre pentru a ne asigura ca aceasta democratie din Orientul Mijlociu a statului evreiesc va dainui.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 271 - martie 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.