Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

ONU acuza Israelul de crime de razboi

Administratia Trump a spus in mod repetat ca Israelul are dreptul de a se apara, totusi, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a emis un raport despre raspunsul Israelului fata de revoltele de la granita cu Gaza si face apel ca unii israelieni sa fie judecati drept criminali de razboi.

Raportul a aparut in aceeasi zi in care Israelul a inmormantat un soldat de 19 ani si un rabin scump, ucisi de un terorist palestinian.

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului condamna actiunile Israelului impotriva protestelor violente de la granita cu Gaza.

„Avem motive rezonabile sa credem ca fortele de securitate israeliene au comis o violare grava a drepturilor omului si a dreptului international.”

A trecut aproape un an de cand palestinienii au lansat proteste cu scopul de a patrunde ilegal dincolo de granita cu Israelul. Sub numele de Marele mars al reintoarcerii, expertii spun ca acesta a fost orice altceva, dar nu pasnic.

„Raportul ignora in totalitate faptul ca protestatarii erau foarte violenti, foloseau focuri de arma si grenade, au patruns ilegal, distrugand gardul de siguranta si aveau harti cu orasele si satele israeliene din apropierea gardului pentru a sti unde sa ajunga ca sa ucida cat mai multi israelieni.”

„Cel mai bine am putea compara acest raport al ONU cu raportul din Ziua Z, debarcarea in Normandia a fortelor Aliate din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in care se vestea cu surle si trambite ca Aliatii tocmai au venit impotriva nazistilor.”

Potrivit raportului ONU, in ultimul an, Israelul ar fi ucis 189 de protestatari pasnici. Ambasadorul Alan Baker, de la Centrul pentru Afaceri Externe din Ierusalim, spune ca acele proteste au fost bine planificate.

„Se zice ca erau copii si oameni pasnici. De fapt, chiar Hamas a facut public faptul ca toti acei oameni au fost teroristi de seama.”

Avocatul Maurice Hirsch, de la Palestinian Media Watch, intrevede un scop bine definit al acelui Mars al Reintoarcerii. „Scopul e acela ca refugiatii din Gaza sa se reintoarca in Israel si sa ucida toti evreii in calea lor.”

Ura s-a amplificat din cauza propagandei Autoritatii Palestiniene. „Sistemul educational al Autoritatii Palestiniene invata copiii sa vada ucigasii teroristi ca fiind eroi, ii incurajeaza sa ia parte la terorism si apoi ii rasplateste cand au fost arestati pentru terorism.”

Nu doar ca au fost violenti, dar palestinienii au ajuns la stiri anul trecut fiindca au lansat baloane si zmeie incendiare si la care au atasat dispozitive explozive pe care le-au trimis peste granita. Hirsch spunea ca Hamas chiar a postat instructiunile pe paginile de socializare. „Acestea sunt fapte de razboi! Sunt proteste violente organizate de grupari teroriste care au postat instructiuni clare pe Facebook, spunandu-le oamenilor cum sa ascunda armele, nu ca sa nu le vada soldatii israelieni, ci ca sa poata rapi israelieni si sa ii predea fortelor de rezistenta.”

Baker spune ca actiunile Israelului au fost justificate. „Daca acesti oameni trag cu arma, arunca grenade sau trimit zmeie si baloane incarcate cu explozibili, Israelul are tot dreptul sa se apere. Unul dintre aspectele evidente ale acestui raport e faptul ca neaga in totalitate dreptul Israelului de a se apara.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 271 - martie 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.