Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

De ce incearca Hamas sa patrunda in Israel?

Hamas si Israel s-au confruntat din nou intr-o noua runda de violente. Conflictul a inceput cand Hamas a trimis o racheta in centrul Israelului, distrugand o casa si ranind sapte persoane. Israelul a ripostat prin atacuri asupra punctelor strategice ale Hamas din Gaza, in timp ce Hamas a trimis zeci de rachete in sudul Israelului. In timpul luptelor, armata israeliana a inceput pregatiri pentru ceea ce ar putea fi o campanie militara de anvergura in Fasia Gaza.

Granita fierbe de cel putin un an. La sfarsitul lui martie, Hamas a aniversat un an de la asa-numitul Mare Mars al Reintoarcerii, in incercarea de a patrunde dincolo de granita sudica a Israelului.

CBN News a relatat ce se intampla la granita si in continuare prezentam un reportaj despre motivele pentru care Hamas incearca sa patrunda in Israel, dar si ceea ce face armata israeliana pentru a-i linisti.

CBN News a reusit sa documenteze indeaproape violentele de la granita cu Gaza controlata de Hamas. Ne aflam la cativa pasi de granita Israelului cu Gaza, loc in care de doua luni se da o batalie intre Hamas si armata israeliana. Ca multe alte locuri de la granita, soldatii se confrunta cu lucruri ce tin de viata si de moarte.

„Astazi s-au aruncat trei grenade spre trupele israeliene. E ceva ilegitim si acestea nu sunt revolte civile. Liderul acestor revolte e Hamas si ei vor sa ne provoace.”

Acest comandant de pe front spune ca armata israeliana are parte de grele provocari militare in a-si apara granita.

„Ei aduc civili, femei si copii intre cei care arunca cu grenade. Astfel, suntem solicitati incontinuu si la maximum, si totusi reusim sa respectam regulile internationale de angajare in conflict”

Dintre acestea, amintim ca armata israeliana lanseaza fluturasi in Gaza cu o zi inainte sa apara vreun protest, avertizandu-i pe gazani sa stea departe de gard. In urmatoarea zi, folosesc megafoane pentru a-i tine pe oameni la distanta.

„Locuitori din Gaza, aici Fortele Defensive Israeliene! Civililor le este interzis sa se apropie de zona gardului de siguranta. Va imploram sa nu va trimiteti femeile si copiii pe front.”

Apoi, folosesc lansatoare de gaze lacrimogene pentru cei ce se apropie de gard. „Dupa aceea, tragem focuri de avertizare. Daca si dupa acestea sunt unii care vor sa compromita gardul cu taietoare de fier-beton sau cu cauciucuri in flacari, n-avem de ales decat sa-i impuscam in picior. Asa procedam inainte sa folosim munitie reala.”

In timpul interviului nostru, comandantul a primit instiintare ca Hamas trage cu arme de foc.

„Raportul din acest moment e ca au tras spre fortele din acest loc.” El mai spune ca prioritatea lor e sa-i protejeze pe israelieni. „Nimeni nu vrea sa treaca in Israel pentru a-i imbratisa pe locuitorii din Nahal Oz sau din Nativ Hasara. Nu acesta e scopul lor. La cateva sute de metri in acea directie, e kibbutzul Nahal Oz, si soldatii desfasurati acolo stiu clar ce au de facut. Trebuie sa-i protejam pe israelieni impotriva unei multimi de protestatari violenti care ascund teroristi in spatele lor si care vor sa darame gardul si sa patrunda in Israel. Noi, ca armata a unei natiuni suverane, avem misiunea de a-i opri si de a-i proteja pe civilii israelieni.”

In timpul protestelor, armata israeliana a fost criticata la ONU de capitalele lumii si de mass-media.

„Criticilor le spun sa se puna putin in locul nostru, sa vina aici si sa vada cum e ca mii de protestatari de acest gen sa incerce sa patrunda in tara lor si sa vada ca civilii lor sunt sub amenintare. Dupa aceea, pot sa ne tot critice.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 272 - aprilie 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.