Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Viata intr-un oras de langa Fasia Gaza, unde au fost lansate peste 10.000 de rachete

Mare parte din relatarile despre violente par a fi partinitoare, legand revoltele de mutarea ambasadei SUA la Ierusalim.

MEMRI, Institutul de Cercetare Mediatica din Orientul Mijlociu, a publicat insa un colaj video dupa confruntarile de lunea trecuta, care redau o perspectiva mult diferita. De exemplu, acest oficial al Hamas a recunoscut, la o televiziune palestiniana, ca 50 din cei 62 ucisi au fost membri ai Hamas.

Iata ce spunea Mahmud al-Zahar, un oficial senior al Hamas, pe Al-Jazeera: „ Acesta e un joc de cuvinte inselator, practic cand noi spunem rezistenta pasnica, inselam publicul. Aceasta rezistenta pasnica e instigata de o forta militara si de agentii de securitate.”

Videoclipul arata anvelope in flacari si scule pentru taiat gardul in mainile luptatorilor, spunand ca aspiratia lor cea mai inalta e sa moara pentru cauza lui Allah, sau sa darame gardul cu unghiile copiilor lor.

Ambasadorul Israelului, Danny Danon a denumit acest fapt un ciclu palestinian al mortii. „Intai, ei incita oamenii la violente. Apoi aduc cat mai multi civili, inclusiv femei si copii, in bataia focului, pentru a fi un numar maxim de victime. Apoi, dau vina pe Israel si vin aici pentru a se plange la ONU.”

Chiar si acest oficial al Autoritatii Palestiniene a dat vina pe Hamas, rivalul lor. „Voi sunteti seriosi? Trimiteti copiii sa fie ucisi sau sa ramana cu sechele, in timp ce liderii vostri se distreaza?”

Se planuiesc si mai multe demonstratii si, din pacate, pot sa moara mai multi copii palestinieni, sau sa ramana schilozi pe viata.

Dupa ce Hamas a trimis zeci de rachete in sudul Israelului, am mers in Sderot, un oras israelian de langa Fasia Gaza. De-a lungul anilor, peste 10 000 de rachete au fost lansate asupra orasului, sau in apropierea sa.

Din cauza acestui pericol, orasul e supranumit capitala buncarelor lumii. Fiecare casa are un adapost anti-bomba, la fel si statiile de autobuz si locurile de joaca.

Date fiind toate acestea, am spune ca toti locuitorii au fugit de acolo, dar nu este asa. Am vorbit cu unul dintre locuitori, care ne-a explicat cum de Sderot nu doar ca a supravietuit, dar infloreste: „E un miracol incredibil ca suntem inca in viata aici, iar Sderot e un oras infloritor, in plina dezvoltare. Rachetele nu ne-au speriat sa plecam. De fapt, populatia se dubleaza, peste tot se vad macarale, constructii noi, aici se muta oameni veniti din tot Israelul. Suntem rezistenti, acesta e cuvantul caracteristic orasului. Rezistam cu toate cele 13 000 de rachete trimise catre noi din 2005 pana azi. 13 000 de rachete, si totusi, ati auzit pe cineva sa zbiere, sa fuga, sa impacheteze lucrurile in camionete si sa plece ? Nu, de fapt, in orice directie ati privi, puteti vedea macarale de constructii. Se cladesc noi apartamente, mall-uri, se deschid noi afaceri, toti vrand sa spuna gruparii Hamas ca nu ne temem de ei si ca nu plecam nicaieri. Pot sa faca marsuri ale reintoarcerii in fiecare zi daca vor, la granita, noi suntem aici, ne-am reintors dupa 2 000 de ani de exil, Dumnezeu a redat aceasta tara poporului evreu, suntem statul suveran Israel, nu cucerim pe nimeni, noi suntem doar poporul evreu care se reintoarce in patria biblica, tara Israel, si miracolul modern, statul Israel.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 272 - aprilie 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.