Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Liderii credinciosi sustin Israelul, dar solicita ajutor pentru palestinieni

Unul dintre primele lucruri de care va trebui sa se ocupe noul guvern israelian e desfasurarea planului de pace al presedintelui Trump.

Evanghelicii i se alatura lui Trump in timp ce pune la cale planul sau de pace din Orientul Mijlociu. Liderii credinciosi indeamna Casa Alba sa sustina Israelul, dar si solicita ajutor si rugaciune pentru palestinieni.

„Am ramas uimiti!”. Uimirea se datoreaza faptului ca cei de la Casa Alba au cerut sfatul liderilor precum pastorul Jack Graham pentru planul de pace din Orientul Mijlociu.

„Am discutat, desigur, despre suveranitatea Israelului, de mare importanta pentru crestini, mai ales pentru crestinii dupa Biblie, anume ca Israelul are dreptul la existenta si Ierusalimul sa-i fie capitala.”

La intalnire au participat secretarul de stat Mike Pompeo si ginerele presedintelui, Jared Kushner, apoi Graham si altii care spuneau ca securitatea Israelului trebuie sa fie prioritara.

„Trebuie sa ne asiguram ca Israelul e in siguranta. Cata vreme se trimit bombe catre Israel, va fi dificil sa facem pace, sper ca toata lumea e de acord. In acelasi timp, am discutat de parteneriatele cu tarile si guvernele arabe care ar putea fi partenerii nostri, cat si despre dezvoltarea economica, de asemenea, parte a planului.”

Un alt participant, pastorul Jentezen Franklin, incuviinteaza.

- Credeti ca acest plan ar putea stopa violentele de la granita cu Gaza?

- Cred ca e o posibilitate. Exista o diferenta, e ceva ce functioneaza si oameni precum Jared Kushner, Jason Greenblatt si altii lucreaza din greu, incercand sa gaseasca puncte comune.

Terenul comun ar putea include solutia celor doua state. Autoritatea Palestiniana pune bete in roate, refuzand sa discute cu Casa Alba de cand presedintele Trump a recunoscut Ierusalimul ca si capitala a Israelului.

- Ce trebuie sa contina acest plan pentru a aduce Autoritatea Palestiniana la masa negocierilor?

- O oportunitate! Fiecare din noi avem nevoie de speranta si multi palestinieni traiesc fara nadejde.

- Lui Dumnezeu Ii pasa si El iubeste palestinienii si noi la fel, in comunitatile evanghelice, dar nu se poate ca parti din Israel care sunt cruciale pentru protectia si siguranta poporului israelian sa fie predate.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 273 - aprilie 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.