Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Benjamin Neanyahu devine premierul Israelului pentru a cincea oara

Omul de fier al Israelului a reusit din nou! Premierul Benjamin Netanyahu a castigat al cincilea mandat dupa o batalie grea cu liderul alb-albastrilor, Benny Gantz. Dupa cum explica John Waage, sarcina invingatorului e sa construiasca un guvern de coalitie si sa vindece ranile din campania dura care a trecut.

Cand s-au inchis urnele marti seara, suporterii lui Benny Gantz erau pregatiti pentru o rasturnare de situatie. Noul lor partid conducea in sondaje la o diferenta foarte mica. In tabara premierului era asa tacere, ca numarul jurnalistilor depasea cu mult pe cei ramasi fideli partidului Likud al premierului.

Totul s-a schimbat insa la primele ore ale diminetii. Desi primele exit-polluri indicau egalitate intre dreapta pro-Bibi si stanga anti Bibi, in timpul noptii, suporterii premierului si-au innoit sperantele ca Bibi va putea forma urmatorul guvern si ca va deveni cel mai longeviv lider din istoria Israelului.

Chiar si dupa ce s-au numarat 97% din voturi, diferenta era de mai putin de 1% intre partidul Likud si partidul Alb-Albastru.

„Despre coalitie nu se stie, inca, fiindca trebuie sa aflam care sunt jucatorii. In scurt timp, insa, vom afla mai multe despre coalitie. Un singur lucru e sigur, Netanyahu va fi noul premier.”

„Intentionez sa operez rapid pentru a infiinta un guvern stabil. Vreau sa clarific, va fi un guvern de dreapta, dar eu doresc sa fiu premierul tuturor cetatenilor israelieni, fie ei partizani de dreapta sau de stanga, evrei sau neevrei deopotriva.” a spus Neanyahu.

Inaintea alegerilor, premierul a facut apel pentru anexarea comunitatilor evreiesti din Cisiordania si spunea ca nu va desfiinta niciuna dintre ele. Analistul Elie Pieprz spunea ca a sosit vremea. Votantii, oamenii, vor suveranitatea israeliana in Iudeea si Samaria. Fara indoiala, Iudeea si Samaria fac parte din Israel, israelienii le vad in acest fel.

Netanyahu deja a vorbit cu multi posibili parteneri din fosta coalitie si aproape sigur ca va fi un guvern de dreapta.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 274 - aprilie 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.