Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Interviu cu John Waage si Julie Stahl despre alegerile din Israel

Pentru mai multe despre rezultatele alegerilor si ce inseamna pentru Israel si regiune, ii avem in studio pe editorul senior al CBN John Waage si corespondentul CBN Julie Stahl.

Chris Mitchell: John si Julie, ma bucur sa fim aici, discutand despre aceste alegeri importante din istoria Israelului. John, ai relatat despre alegerile din Israel inca din 1996. Cum ai caracteriza aceste alegeri?

John Waage: Primul lucru ce imi vine in minte e

ca aceste alegeri au fost despre persoanele implicate mai degraba decat despre probleme sau chestiuni de securitate. Subiectul era daca Benjamin Netanyahu ramane in functie, sau daca votantii vor sa scape de el.

Chris Mitchell: Acum, ca stim ca Netanyahu a castigat, probabil el va forma o coalitie in urmatoarele saptamani. Care e impactul la nivel regional sau global, din perspectiva ta?

John Waage: In primul rand, cred ca ar fi planul de pace al lui Trump, ceva ce ne asteptam sa apara curand, si presedintele Trump spunea ca e o idee buna ca israelienii l-au ales pe Netanyahu. Va puteti imagina ca, in ultimele luni, ei lucrau impreuna la a defini ce e acceptabil si ce nu din perspectiva Israelului si cred ca acesta e un lucru insemnat. Apoi, e vorba si despre felul cum Israelul riposteaza intr-o maniera defensiva impotriva amenintarilor din toate partile si ca se doreste o continuitate in acest sens.

Chris Mitchell: Julie, care e impactul la nivel intern, pentru israelieni?

Julie Stahl: Cred ca israelienii percep ca guvernarea ramane cam aceeasi. Probabil, in mare masura, vor fiaceiasi oameni in functie. In plus, cred ca Netanyahu va fi mai incurajat sa actioneze in forta daca Gaza mai trimite rachete, sau daca mai apar probleme la granitele de sud sau de nord. In acest moment, are sustinerea poporului.

Chris Mitchell: Ca si cum ar fi mandatat?

Julie Stahl: Da, ca si cum asta se cere. Depinde si de cum decurg inculparile, ce sentinta va primi si cum vor evolua lucrurile in saptamanile si lunile viitoare.

Chris Mitchell: Exista insa dezbinare in tara, cumva cum era in SUA intre democrati si republicani, cei pentru sau impotriva presedintelui Trump. Se vede o astfel de dezbinare la nivel intern si aici, in Israel?

Julie Stahl: Desigur. Multora nici nu le-a pasat de Netanyahu, dar voiau sa ramana cu dreapta si de aceea l-au votat, asa cum au fost altii care au votat pentru Alb-Albastri doar fiindca s-au saturat de Netanyahu. Cred ca e multa dezbinare. Stiu ca multi israelieni spera ca Netanyahu va forma un guvern de coalitie cu alb-albastrii lui Benny Gantz si ca, astfel, va impaca pe toata lumea fiindca a fost o campanie mai neplacuta si ei ar dori ca totul sa se repare, insa nu cred ca va fi asa.

Chris Mitchell: John, Netanyahu spunea inainte ca, daca va fi ales, va asigura suveranitatea israeliana in toate comunitatile evreiesti din Iudeea si Samaria, cunoscute ca fiind Cisiordania. Crezi ca va reusi?

John Waage: Cred ca, in masura in care va putea, se va tine de cuvant. Mai cred ca el trimitea astfel un semnal cum ca ideea tuturor din trecut a solutiei celor doua state, bazata pe procesul de pace de la Oslo e uzata si ca atat el cat si ceilalti au renuntat la aceasta idee. Cred ca va fi ceva diferit si ca va respecta ce a spus, anume ca nu va ingadui ca vreo comunitate evreiasca din Iudeea si Samaria sa fie desfiintata prea curand.

Chris Mitchell: Julie si John, cum credeti ca ar trebui ca oamenii sa se roage pentru Israel in perioada urmatoare?

Julie Stahl: Cred ca trebuie sa ne rugam pentru intelepciune in conducere. Trebuie sa ne rugam pentru granitele Israelului, pentru problemele de securitate. De asemenea, sa ne rugam ca ruptura din tara sa fie vindecata si oamenii sa inceteze a mai fi unul impotriva celuilalt si sa se concentreze pe guvernarea tarii.

Chris Mitchell: John, aici e si un aspect profetic. Ceea ce se intampla in Israel afecteaza multi oameni.

John Waage: Asa este, as adauga si ca, venind din SUA si fiind aici in ultimele trei saptamani, as spune ca exista o paralela intre ceea ce se intampla in SUA si dezbinarea de acolo si de aici. Vedem ca partidul din opozitie spune ca va face din Knesset un camp de lupta. Avem o campanie neterminata, desi alegerile s-au incheiat in urma cu cateva zile. E o problema si as spune sa ne rugam pentru lideri si ca ei sa guverneze cu intelepciune, in ciuda tuturor conflictelor.

Chris Mitchell: Asa cum Pavel spunea sa ne rugam pentru autoritati si psalmistul, pentru pacea Ierusalimului. John, Julie, multumim frumos pentru expertiza si analiza voastra. Poate ne vom vedea din nou la urmatoarele alegeri.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 274 - aprilie 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.