Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Israelienii vor inceraca din nou sa ajunga pe luna

De la alegerile de aici de pe Pamant, mergem in spatiu. Liderii din industria spatiala israeliana spera sa incerce din nou sa amerizeze o naveta pe Luna. Prima lor nava lunara s-a prabusit la cateva mile de la locul unde urma sa amerizeze pe suprafata Lunii.

Desfasurarea evenimentelor s-a putut vedea la Israel Space Center.

Inainte de coborarea finala a navetei, pionierii israelieni sperau la un succes.

„De opt ani si jumatate lucram la aceasta naveta. Atatia ingineri, de la SpaceIL si de la Israel Aerospace Industries, atatia donatori, sustinatori, voluntari, totul pentru aceste momente! Aceasta jucarie urmeaza sa ajunga pe suprafata Lunii. Singura intrebare e, in cate bucati.”

Donatorul principal pentru SpaceIL, Morris Kahn, a explicat denumirea navetei: „Beresheet e primul cuvant din Biblie. La inceput... Cred ca, pentru noi, acesta e inceputul, la fel si pentru SpaceIL si pentru industria aerospatiala israeliana.”

„Eram pe cale sa facem istorie, insa naveta israeliana Beresheet a esuat. Aparent, o eroare a unitatii de calcul inertial a generat un lant de evenimente in aparatele navetei care a taiat alimentarea motoarelor si ne-a provocat pierderea misiunii.”

Incercarea de a ameriza pe Luna a inceput ca un vis a trei ingineri israelieni in urma cu opt ani si jumatate. In ciuda esecului, aceasta ramane reprezentativa pentru Israel ca natiune de startup-uri.

E o poveste care spune multe despre Israel, despre cum trei ingineri intr-o cafenea ajung sa traga dupa ei o tara intreaga si sa faca din vis realitate. Ei vor sa inspire generatia urmatoare: „Am intalnit peste un milion de copii in Israel si in lume si le-am spus ca stiinta si tehnologia pot fi distractive.”

Israelul a devenit a saptea natiune care a pus o naveta pe orbita Lunii si prima care a avut o misiune spre Luna cu finantare privata.

„Pentru o tara mica precum Israel, pentru o companie sau asociatie si mai mica precum SpaceIL, e o reusita imensa. Mesajul meu este pentru copii. E greu, vorbim de stiinta rachetelor. Stiinta si ingineria sunt dificile, nu iese intotdeauna din prima, trebuie sa iti revii si sa incerci din nou.”

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a incurajat echipa sa mearga inainte: „Daca nu reusesti din prima, incerci din nou.”

Naveta spatiala purta la bord o copie minuscula a Bibliei si, inainte de coborarea finala, a facut un selfie cu un afis pe care scria Tara micuta, vise marete.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 274 - aprilie 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.