Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Expozitie de fotografie intr-unul dintre cele mai disputate locuri din lume

Muntele Templului e unul dintre cele mai disputate si fotografiate locuri din lume. Iata de ce aceasta e tema unei expozitii unice din Orasul Vechi din Ierusalim.

The Mount urmareste istoria locului sfant de la primele fotografii, de acum 200 de ani, pana la selfie-ul de azi.

Aflam pentru prima data despre Muntele Templului in cartea Geneza, de acum 4 000 de ani. Pentru evrei, e locul in care Avraam l-a primit pe Isaac, e locul de unde a fost creata lumea.

E locul unde Templul adaposteste Sfanta Sfintelor. Pentru musulmani, e locul din care Mahomed s-a inaltat la cer. Muntele Templului e cunoscut in araba ca fiind Haram al-Sharif. Locul unde au fost construite doua temple consecutive din vremurile biblice, in prezent e locul moscheei Al-Aqsa si al Cupolei Stancii.

Muntele Templului e cel mai interesant loc din Ierusalim. E inima orasului, iar aici e muzeul ce gazduieste istoria Ierusalimului.

Eilat Leiber e directorul Muzeului Turnul lui David si a organizat expozitia The Mount. Aceasta documenteaza istoria moderna de la Muntele Templului de la inceputul fotografiei de aici, in 1839.

Tot mai multi vizitatori sunt interesati de povestea Muntelui Templului, caci unii dintre ei nu pot vizita locul din diferite motive, unele religioase, iar altii se tem.

Expozitia incepe cu o camera cu vedere in direct la Muntele Templului.

Ingrijitorul expozitiei, dr. Shimon Lev, spunea ca a fost dificil sa faci o expozitie intr-un mod echilibrat. „Eu nu am vrut sa evitam chestiunile sensibile legate de acest proiect, ci am vrut sa le prezentam in ordine cronologica, aratand toate stadiile, pana a ajuns sa fie centrul sau baza conflictului in care sunt implicate latura religioasa, nationalismul si altele.”

Leiber spunea ca misiunea e sa aduca impreuna oameni aflati in conflict si sa-i ajute sa se cunoasca si chiar sa poarte discutii despre acel loc disputat.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 274 - aprilie 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.