Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

1-1 Semnele vremurilor - Israel - de Barry Segal

1-1_israel_primulpas_barrysegal_700

Shalom.

Un vechi proverb chinezesc spune: “O călătorie lungă de mii de kilometri începe cu primul pas”. Cât de adevărat este acest lucru în viața fiecăruia dintre noi! Multora dintre noi ne place să călătorim sau să fim plecați pentru un timp mai îndelungat sau uneori doar visăm la aceasta și nu pornim niciodată în această călătorie, preferând mai bine să rămânem acasă în zona noastră de comfort. Însă apare aici o mare dilemă: nu mai putem continua să rămânem în această condiție limitată, ci trebuie să luăm o decizie și să facem acel prim mare pas.

În cazul acesta doresc să prezint o alegere ce poate fi luată în considerare. Rămânem noi alături de națiunea Israel și de poporul evreu în acest moment al istoriei, înțelegând mandatul nostru biblic, sau o vom lua pe direcția pe care au apucat-o cele mai multe dintre națiuni, stând împotriva lui Israel? Unele națiuni, cum ar fi Canada, au văzut recent întâmplându-se schimbări radicale pe scena politică, pro-Israel. Această schimbare a avut loc în mare parte datorită unui grup de mijlocitori care iubesc națiunea Israel și primul ministru care a ieșit victorios în alegeri.

Crearea și schimbarea națiunii Israel sunt acțiuni ale lui Dumnezeu Însuși. Israel s-a luptat în 10 tipuri de războaie începând cu anul 1948. Antisemitismul s-a întors înspre anti-Israelism si anti-Sionism. Boicotarea împotriva Israelului a devenit tot mai pronunțată pentru produsele de pe piața Europei cum ar fi fructele, legumele și produsele cosmetice, lucru neînțeles de publicul obișnuit. Agențiile de știri și emisari media și-au stabilit deja politicile lor împotriva lui Israel fără nici un fundament real astfel că omul obișnuit crede ce se spune ca fiind adevărat  și aceasta pentru că societatea noastră cu greu mai studiază istoria. Am renunțat la studiul personal în favoarea știrilor de la televizor sau a ceea ce este consemnat istoric. Semnele nu sunt foarte încurajatoare. Astăzi, întreg teritoriul Israel se află în raza de acțiune a rachetelor și proiectilelor regimentelor islamice și grupărilor teroriste.

Cei mai mulți dintre evrei își pot aminti cum a fost să te ascunzi în camere izolate și adăposturi contra bombelor atunci când, în 1991, timp de 39 de zile, Saddam Hussein a lansat 39 de rachete de mare viteză dinspre Irak înspre Israel. Și totuși, puterea focului său a fost redusă la tăcere în ajunul sărbătorii evreiești, numită Purim și a citirii Cărții Estera comemorând supraviețuirea poporului evreu de la distrugerea plănuită de către Haman din Persia.

Protestele din Africa și Orientul Mijlociu din 2011, având ca motivație reformele democratice, ar putea avea câteva rezultate pozitive, dar mai degrabă par a fi un pretext al formelor radicale islamice care se impun in aproape orice națiune din lumea islamică. Este o cutie a Pandorei și lucruri înspăimântătoare încă pot ieși afară din ea, fără a mai menționa disprețul față de creștinii din mijlocul populației lor. Și dacă Iran vor avea succes curând în posibilitatea de a obține arme nucleare, nefiind stopați de eforturile mondiale, atunci acesta va deveni o națiune legată la mijloc cu curele explozive sinucigașe, gata să se arunce în aer și să șantajeze lumea pentru a provoca o eră a întunericului și sfârșitul Israelului.

Decizia ne rămâne nouă de luat, primul pas poate fi făcut în viețile noastre; vom sta cu mâinile încrucișate și vom permite evenimentelor să-și urmeze cursul neabătut, ne ignorăm responsabilitatea votului în națiunea noastră, pentru că pare atât de nespiritual sau întrucât creștinii nu ar trebui  să se implice niciodată în politică, economie, legi sau comerț? Vom permite națiunilor și vieților noastre să fie ținute ostatice în ce privește națiunea Israel? Sau, vom răspunde asemeni strigătului lui Mardoheu către Estera, așa cum Scriptura spune: Căci, dacă vei tăcea acum, ajutorul și izbăvirea vor veni din altă parte pentru iudei, și tu și casa tatălui tău veți pieri. Și cine știe dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăție?

Fă primul pas!

Barry Segal, Ierusalim, Israel

Urmăriți emisiunea RĂDĂCINI ȘI REFLECȚII cu Barry Segal în fiecare zi de vineri, ora 20:30 la Alfa Omega TV

1-1_israel_radacinireflectii_700

Acest articol este publicat si in revista Alfa Omega Magazin. Va puteti abona sa primiti prin posta aceasta revista, lasand adresa dvs. prin formularul regasit in pagina de abonare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.