Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Locul unde se crede ca Isus a fost botezat

Prezentam in aceasta saptamana din Orasul Vechi, Ierusalim, unde evreii si crestinii se unesc pentru a celebra Pastele, crestin si evreiesc deopotriva.

Intai, sa mergem pe urmele Domnului Isus, urmarind lucrarea Sa. La inceputul lucrarii Sale, Isus a fost botezat de Ioan Botezatorul, nu departe de aici, in raul Iordan.

Pentru crestini, botezul in raul Iordan poate reprezenta o experienta spirituala profunda.

„A fost visul meu. Si Isus a fost botezat aici. Suntem asa de binecuvantati!”

„Simt ca m-am nascut din nou! Isus a fost botezat aici.”

Locul se numeste Qasr el Yahud. Israel a amenajat acest loc pentru pelerinii crestini si acum, cam 750 de mii de oameni vin aici anual.

Desi nu exista dovezi ca acesta e locul exact al botezului lui Isus, ramane un loc special.

„Citesc Biblia, predic Biblia si pentru noi, faptul de a fi aici subliniaza si intareste din nou ceea ce auzim saptamana de saptamana in timp ce prezentam oamenilor Cuvantul lui Dumnezeu.”

Unii cred ca acesta ar fi locul de unde Ilie s-a inaltat la cer intr-un car de foc si locul unde copiii lui Israel au trecut Iordanul in Tara Promisa.

Ghidul Ben David Katriel ne da doua motive pentru care acesta ar fi locul pe unde Iosua a condus israelitii spre Ierihon: „Iordanul poate fi trecut mai usor prin unele locuri si aceasta nu se schimba niciodata, fiindca asa e forma terenului. Doar ca noi vorbim despre Ierihon, si nu exista incertitudini despre pozitia acestuia. De fapt, aici a avut loc primul Aliyah. Aici se intalnesc povestirile din Biblie cu Biblia insasi.”

Generalul pensionar Uzi Dayan spune ca poporul evreu s-a reintors aici din Egipt, acum 3 000 de ani. 3 000 de ani mai tarziu, evreii inca se reintorc in Israel, locul unde profetia biblica vine la viata: „Aceasta poate avea loc doar aici, spre deosebire de oricare alta tara din lume. Daca crezi in Cartea Sfanta, Israel e locul potrivit pentru tine.”

„Veniti si treceti Israelul in agenda fiindca venind aici va imbogatiti credinta si va va adanci devotiunea pentru Isus si aceasta e ceea ce conteaza.”

Pentru multi oameni, totul de aici prinde sens doar cu putin inaintea celebrarii invierii Domnului Isus Hristos.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 275 - aprilie 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.