Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Locul unde a avut loc Cina cea de taină

În timp ce creștinii sărbătoresc Paștele, își amintesc de Cina cea de Taină pe care a avut-o Isus împreună cu ucenicii Săi. În Ierusalim, Odaia de sus e socotit a fi locul unde Isus a cinat cu ucenicii și acum arheologii israelieni descoperă mai multe despre acest loc având la dispoziție tehnologie de vârf.

Biblia spune că Isus a avut o ultimă cină de Paște împreună cu ucenicii, înainte să meargă la cruce.

Cenaclul de pe Muntele Sionului se crede a fi locul cu pricina, dar unde a avut loc cu adevărat?

Pelerinii creștini din toată lumea vin la Odaia de sus pentru a comemora Cina cea de Taină. Acum, arheologii israelieni cunosc mai multe decât oricând despre acest loc.

„Odaia Cinei e unul din cele mai sfinte locuri din Ierusalim. Aici nu am putut să efectuăm săpături arheologice, așa cum se procedează în mod clasic.”

Atunci au apelat la tehnologii de ultimă generație pentru a redescoperi secretele Odăii de Sus.

„Folosind măsurători cu laser, scanare cu laser și o tehnică fotografică avansată, am reușit să creăm un model tridimensional precis al locului. Am reușit chiar să pătrundem în pietrele de la intrare.”

De ani de zile, mulți se întrebau când s-a construit camera și dacă acesta e, într-adevăr, locul cu pricina.

„Deodată am avut de descifrat semne și simboluri de pe perete și am putut să datăm acest loc. Această structură frumoasă datează din perioada cruciaților.”

Arheologul Amit Re`em ne spunea că ei au descoperit două simboluri biblice nemaivăzute în Odaia de sus. Pe o piatră de fundație se poate vedea scris: "Sfântul Miel, Agnus Dei". Pe altă piatră de fundație apare un leu. Leul e de fapt un simbol al împăratului David. Acum știm, potrivit Bibliei, că Isus provine din dinastia davidică.

Sub biserica cruciată din secolul al XII-lea, există dovezi că ar fi fost o biserică bizantină magnifică din secolul al IV-lea. Posibil că bizantinii au clădit biserica lor pe locul mult mai vechi și sfânt.

Pentru mulți, vizita la Odaia de sus e o experiență mișcătoare.

E fantastic, e ca și cum acest loc are o prezență puternică. E ca o notă diferită în gama cântecului Domnului.

„Faptul că sunt în acest moment în Israel și mă aflu în locuri precum Odaia de sus, contează enorm pentru credința mea. ”

Re`em mai spune că e prea devreme să știm dacă acesta e într-adevăr locul unde a avut loc Cina cea de Taină dar el zice că a aflat un lucru despre tradiții, arheolog fiind: „Ia aminte la tradiția veche, explorează acolo, fiindcă înăuntru sunt ascunse adevăruri.

Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 275 - aprilie 2019. Ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.