Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Israelul trimite pompieri pentru a ajuta la stingerea incendiilor din munții etiopieni

GONDAR, ETIOPIA — Așa cum s-a întâmplat în majoritatea dezastrelor și crizelor umanitare, Israelul a trimis o echipă de primă intervenție pentru a ajuta la stingerea incendiilor din Munții Simien, după ce prim-ministrul Netanyahu a a dispus deplasarea pompierilor și oferirea de ajutoare umanitare.

Potrivit Behold Israel, ministrul de externe israelian a confirmat că o delegație de 11 persoane a fost trimisă în Etiopia sâmbătă, dând următoarea declarație: „În conformitate cu instrucțiunile prim-ministrului Benjamin Netanyahu, ministrului Afacerilor Externe, ministrului Securității Publice și ministrului Apărării, o delegație specială de pompieri a ajuns în Addis Abeba duminică dimineață. Aceștia ajută la stingerea incendiului uriaș care a făcut ravagii timp de două săptămâni în nordul Etiopiei, în zona Munților Simien.

Ministrul Afacerilor Externe a comunicat că prim-ministrul etiopian, Abiy Ahmed a solicitat direct, în weekend, sprijinul Israelului. Biroul prim-ministrului Ahmed a confirmat duminică: „Elicoptere folosite în stingerea incendiilor și experți tehnici din diferite țări au sosit în orașul Gondar pentru a începe lupta împotriva incendiului din Parcul Național Munții Simien”.

Behold Israel a relatat că rapoartele presei pretind că Etiopia a solicitat ajutor din Africa de Sud și Kenya înainte de a contacta, sâmbătă, Israelul. Delegația israeliană, care a adus și un elicopter, va lucra alături de pompierii locali.

Incendiile din Parcul Național Munții Simien se desfășoară de câteva zile, deoarece Etiopia nu are nici expertiza, nici echipamentul necesar, cum ar fi un elicopter, pentru a opri focul. Se raportează că 300 de hectare de pământ ar fi fost mistuite de foc.

Rafael Morav, ambasadorul Israelului în Etiopia, a lăudat delegația israeliană printr-o declarație făcută sâmbătă: „Israelul sprijină Etiopia în lupta pentru stingerea incendiului din Parcul Național Munții Simien. În plus, vor oferi consultanță cu privire la diverse tehnici de prevenire a incendiilor”.

sursa: AssistNews

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.