Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

CANADA - Sondaj: Milenialii nu știu mai nimic despre Holocaust

Un sondaj realizat de Schoen Consulting din Canada pentru Fundația Azrieli și Conference on Jewish Material Claims Against Germany, organizație cunoscută și sub numele Claims Conference, a scos la iveală niște date îngrijorătoare despre gradul de conștientizare cu privire la realitatea Holocaustului.

  1. La 75 de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, 54 % din cei chestionați nu au știut că în timpul Holocaustului au fost uciși șase milioane de evrei.
  2. 62 % dintre mileniali, persoane născute în anii '80 și '90, nu au știut că șase milioane de evrei au fost omorâți în Holocaust.
  3. 22 % dintre mileniali nu au auzit sau nu au fost siguri dacă au auzit de Holocaust.
  4. Un procent alarmant de 52 % dintre mileniali nu pot numi nici măcar unul dintre cele peste 40.000 de lagăre de concentrare și ghetouri din Europa, din timpul Holocaustului.
  5. Aproape un sfert din toți canadienii (23 de procente) cred că au fost uciși un număr considerabil mai mic de evrei (două milioane sau mai puțin) în timpul Holocaustului, în timp ce alte 24 de procente din populație nu au știut câți evrei au fost măcelăriți.
  6. Aproape jumătate (48 %) spun că Holocaustul ar putea avea loc în prezent în alte democrații vestice.
  7. 32 de procente dintre respondenți au crezut că țara lor, Canada, a avut o politică a migrației deschisă pentru toți refugiații evrei care fugeau din Europa. În realitate, Canada a avut unul dintre cele mai slabe recorduri dintre toate statele democratice. Doar 5000 de refugiați evrei au putut intra în țară, în timp ce aproape 2000 de criminali de război naziști au reușit să imigreze în Canada după Al Doilea Război Mondial.
  8. Sondajul semnalează că 68 % cred că există antisemitism în SUA și 37 % spun că există un număr mare de neo-naziști.
  9. Aproape jumătate (48%) spun că ceva similar cu Holocaustul se poate întâmpla astăzi în unele democrații occidentale.

De aceea, când Hashem, Dumnezeul tău, te va scăpa de toți dușmanii care sunt în jurul tău, în țara pe care Hashem, Dumnezeul tău, ți-o dă ca parte de moștenire, să ștergi amintirea lui Amalec de sub cer. Să nu uiți acest lucru!” Deuteronom 25:19 (Traducere după Biblia ebraică)

Sursa știre; Foto: DFlam/Shutterstock.com

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.