Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Cele mai mari organizatii umanitare evreiesti ajuta oameni din intreaga lume

Organizatia American Jewish Joint Distribution Committee exista de 100 de ani, ajutandu-i pe cei in nevoie din intreaga lume. Wendy Griffith de la CBN a stat de vorba cu directorul JDC, David Schizer, pentru a afla mai multe despre cine sunt ei si cu ce se ocupa mai exact.

Organizatia American Jewish Joint Distribution Committee, pe scurt JDC, e cea mai mare organizatie de asistenta umanitara evreiasca din lume. JDC activeaza in peste 70 de tari, hranind saracii si ajutandu-i pe cei aflati in dificultati sau pericol. Pentru a ne spune mai multe despre lucrarea JDC, il avem aici pe directorul executiv, David Schizer.

Wendy Griffith: David, bine ai venit in emisiune!

David Schizer: Multumesc, Wendy, sunt bucuros sa fiu aici.

Wendy Griffith: Multi oameni nici n-au auzit de JDC, de aceea te rog sa ne spui cate ceva despre organizatie. E activa de 100 de ani, nu?

David Schizer: Asa e, am luat fiinta la inceputul Primului Razboi Mondial. Ambasadorul american in Imperiul Otoman de atunci, Henry Morgenthau, a devenit foarte ingrijorat de evreii care locuiau in ceea ce pe atunci era Palestina si le-a trimis o telegrama prietenilor sai din New York, spunand ca trebuie sa faca ceva pentru a-i ajuta pe acesti oameni. Asa a luat fiinta JDC.

Wendy Griffith: JDC are proiecte peste tot in lume. Unul dintre proiectele interesante e ajutorarea fermierilor etiopieni. Spune-ne cate ceva despre ei.

David Schizer: Etiopia are o populatie de 99 de milioane de oameni, iar 80% dintre oameni traiesc din agricultura, deci cultivarea pamantului e o parte cruciala a vietii din Etiopia. Vestea buna e ca Israelul a dezvoltat tot felul de tehnologii interesante pentru cresterea recoltelor si noi le aducem in Etiopia.

Wendy Griffith: De asemenea, lucrati mult cu evreii saraci din fosta Uniune Sovietica. Povesteste-ne putin despre ei!

David Schizer: Acestia sunt cei mai saraci evrei din lume, 93 000 de oameni pe care ii ajutam cu alimente, medicamente si ingrijire la domiciliu. Cam jumatate dintre ei sunt supravietuitori ai Holocaustului si noi suntem furnizorul pentru Claims Conference, care se ocupa de revenirea oamenilor dupa Holocaust, iar noi ajutam acolo inca 50 000 de oameni. Daca va vine sa credeti, acesti oameni traiesc din pensii cu 2 dolari pe zi si fara alimentele, medicamentele si ingrijirea la domiciliu pe care le oferim, multi dintre ei n-ar mai fi in viata acum.

Wendy Griffith: JDC intervine si in cazul dezastrelor, oriunde acestea apar in lume, este adevarat?

David Schizer: Asa este si, din nefericire, stim ca au loc mereu uragane, taifunuri si cutremure si pentru noi e un privilegiu sa facem partedin actiunea de ajutorare la nivel global. Ideea e ca trebuie sa-i ajutam cumva pe acesti oameni si noi ne concentram nu doar pe reactia imediata, ci pe intregul efort de reconstructie, fiindca, dupa ce presa pleaca si lumea merge mai departe, trebuie sa fie cineva acolo care sa ajute oamenii sa-si recladeasca vietile. Noi cu aceasta ne ocupam.

Wendy Griffith: David Schizer, de la Jewish Joint Distribution Committee sau JDC, multumim frumos ca ai fost astazi impreuna cu noi aici!

David Schizer: Si eu multumesc, Wendy!

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 276 - mai 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.