Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Israel sarbatoreste un an de la mutarea ambasadei americane din Tel Aviv la Ierusalim

Confruntarea dintre SUA si Iran vine in contextul in care in Israel se sarbatoreste un an de la mutarea ambasadei americane din Tel Aviv la Ierusalim. Diplomatii americani, oficialii israelieni si multi alti lideri crestini evanghelici s-au adunat pentru aniversarea mutarii.

Iata ca, dupa un an, multi cred ca decizia presedintelui Trump a marcat un moment profund si profetic pentru SUA si Israel.

Muzeul Friends of Zion a fost gazda evenimentului. Fondatorul Mike Evans e de parere ca presedintele SUA, Donald Trump, a luat o decizie istorica atunci cand a mutat ambasada: „Sunt extrem de entuziasmat fiindca presedintele ne intrece mereu asteptarile. Recent a fost recunoasterea de la Inaltimile Golan si urmeaza multe altele. Acest presedinte intelege cum stau lucrurile, el e un presedinte care are claritate morala. Pentru el, albul e alb, negrul e negru.”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu spunea: Presedintele Trump a recunoscut ceea ce era evident.

„Nimeni nu muta ambasada si nimeni nu recunoaste Ierusalimul pana ce nu vine unul care e incorect politic, impertinent si fara complexe, unul care intr-o buna zi, din senin, spune: Asa este, Ierusalimul e capitala Israelului si eu recunosc acest lucru. Asa a facut presedintele Donald Trump.”

Cand s-a deschis ambasada, pe 14 mai 2018, multi anticipau ca Orientul Mijlociu va erupe.

Ambasadorul american David Friedman spune: „La un an dupa mutare, ambasada din Ierusalim a devenit noua normalitate.Faptul special e cat de normala a devenit ambasada de aici. Aici vin 200-300 de persoane zilnic si ii primim bine pe toti.”

Friedman a anuntat si ca locuinta ambasadorului s-a mutat la Ierusalim: „Intai, desigur, e vorba de semnificatia juridica a faptului ca ne-am aliniat intru totul cu legea Jerusalem Embassy Act si, de acum, nimeni nu mai trebuie sa semneze scutiri, ceea ce era, mi se pare, iritant pentru noi toti pentru multi ani. Apoi, desigur, Ierusalimul fiind locul unde lucrez, acolo ar trebui si sa locuiesc.”

Netanyahu spunea: „Un nou Orient Mijlociu se arata. E o noua inflorire, o noua renastere a relatiilor dintre noi si multi dintre vecinii nostri arabi, cat si multe natiuni musulmane non-arabe, mult mai multe decat ati crede. E adevarat ca suntem uniti in dorinta noastra de a stopa agresiunile Iranului. Cred ca Israelul si toate natiunile din regiune si toate natiunile din lume care cauta pacea ar trebui sa sustina Statele Unite impotriva agresiunii Iranului.”

„E epoca de aur pentru statul Israel. Ma intalnesc cu lideri arabi care spun: Transmiteti-i multumiri lui Bibi ! Spuneti-i ca nu intelegem de ce e atacat in mass-media, fiindca el face o treaba excelenta.Vad lucruri incredibile intamplandu-se in lumea musulmana. Cred ca mostenirea lui Netanyahu va fi de pace cu cinci sau sase state din Golf.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 278 - mai 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.