Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Israel a gazduit Eurovision

Cam 200 de milioane de oameni sunt asteptati sa priveasca la Eurovision. In acest an, evenimentul va avea loc in Israel, desi miscarea BDS si Hamas au incercat sa opreasca desfasurarea acestuia, dar, dupa cum a aflat corespondentul CBN, Julie Stahl, au esuat.

Pentru Israel, faptul ca e gazda a concursului Eurovision e o oportunitate de a impresiona un public care n-ar fi vizitat altfel Tara Sfanta.

„Credeam ca viata e mai putin normala decat in alte tari, dar, de fapt, chiar e la standarde inalte. Eu locuiesc intr-o suburbie din apropiere, care aduce putin a California.”

E mult entuziasm aici, unde va avea loc concursul Eurovision 2019. Reprezentanti din peste 40 de tari au venit la Tel Aviv pentru concursul din acest an.

Israelul a avut sansa sa gazduiasca evenimentul fiindca Netta Barzilai a castigat concursul de anul trecut din Portugalia. Netta spunea pentru CBN de ce crede ca oamenii ar trebui sa vada spectacolul. E cel mai siropos, ciudat si distractiv lucru pe care il poti vedea: „Cum sa va spun, melodiile slabe sunt atat de distractive, la fel si cele reusite! Totul e foarte distractiv.”

Miscarea anti-Israel, BDS, a lansat o campanie pentru a convinge artisti si fani sa boicoteze competitia. Desi au venit cativa protestatari la Tel Aviv, niciun participant nu s-a retras.

„Locuim impreuna cu palestinienii, facem afaceri cu ei si ei cu noi. Ei nu latra la noi si nici noi la ei! De ce ar vrea sa latre strainii? Nu conteaza politica, pe mine muzica ma aduce aici.”

Israelul a avut de luptat cu propria sa campanie BDS, aratand ceea ce e frumos, divers, senzational in tara.

Cu doua saptamani inaintea competitiei, Hamas si alte grupari teroriste au lansat un atac masiv cu rachete in sudul Israelului, dar chiar si asa, participantii nu au renuntat.

„Desigur, am auzit de bombardamentele de acum doua saptamani si ne-am pus intrebari legat de siguranta calatoriei, dar nu mi-a fost teama. Niciun loc nu e perfect in siguranta si cred ca nu e un mare risc sa fim aici, in Israel, in acest moment.”

Participantul Israelului din acest an e Kobi Marimi. Cam 1 500 de jurnalisti din peste 40 de tari si peste 10 000 de turisti sunt asteptati sa soseasca la acest concurs extravagant care a costat peste 30 de milioane de dolari.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 278 - mai 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.