Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Micul Dejun cu Rugaciune pentru Ierusalim a devenit o miscare

Una dintre miscarile care au inceput in Ierusalim in urma cu trei ani e incercarea de a ajunge la natiuni cu un mesaj diferit despre Israel si despre cum poate Israelul sa fie o binecuvantare.

Am discutat despre aceasta cu Albert Veksler, directorul Micului Dejun cu Rugaciune pentru Ierusalim si cu Jack van der Tang de la Piller of Fire Ministries.

Chris Mitchell: Albert si Jack, multumim ca ati acceptat invitatia noastra la Jerusalem Dateline! Avem o vedere superba a Ierusalimului in spate si discutam despre Micul Dejun cu Rugaciune pentru Ierusalim. Albert, au trecut trei ani. In cateva zile, la inceputul lui iunie, va avea loc al treilea mic dejun cu rugaciune anual. Ce s-a intamplat in ultimii trei ani?

Albert Veksler: S-au intamplat mai multe decat ne-am asteptat. Micul Dejun cu Rugaciune pentru Ierusalim a devenit o miscare inca de la prima editie, cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la reunificarea Ierusalimului, cand ne-am rugat pentru pacea orasului. Oamenii veneau la noi din toate partile, din Londra, Accra, Ghana, Uganda.

Chris Mitchell: Spuneti-ne despre Uganda! In Uganda am avut un mic dejun cu rugaciune special.

Albert Veksler: Presedintele trebuia sa fie vorbitorul principal, apoi s-a razgandit si a trimis premierul ca sa-i citeasca discursul. In timpul evenimentului, a venit si prima doamna. Apoi, presedintele a fost dragut sa ne trimita elicopterul sau pentru a ne aduce in nordul tarii, unde urma sa-l intalnim. Am avut niste intalniri extrem de importante si am fost foarte placut surprinsi de felul cum am fost primiti in Uganda.

Chris Mitchell: Jack, la sfarsitul lui iunie, urmeaza un alt eveniment la Haga. De ce e acest mic dejun atat de unic si special?

Jack van der Tang: Fiindca legatura cu Ierusalimul e foarte stransa. Sunt atat de fericit sa putem lucra impreuna acum! In Isaia 2, scrie ca Domnul va veni din Sion. Acum, unii spun ca Domnul vine si din Haga. Credem ca exista o legatura. Ceea ce facem noi prin Micul Dejun cu Rugaciune pentru Ierusalim si lucrand impreuna cu Albert si echipa sa e incredintarea ca suntem foarte aproape de momentul restaurarii Ierusalimului si de revenirea lui Mesia.

Chris Mitchell: De ce doresc oamenii sa participe?

Jack van der Tang: Cred ca multi oameni inca nu inteleg cat de importanta e Haga. Haga e un oras al pacii si al dreptatii si Ban Ki-moon, ONU, natiunile si lumea spun ca Haga e orasul de unde vine Domnul. Noi credem, insa, pe baza Scripturilor, ca e vorba despre Ierusalim. Asadar, Micul Dejun cu Rugaciune pentru Ierusalim e important pentru restaurarea sa. E interesant ca avem permisiunea sa vizitam Palatul Pacii si sa vizitam oamenii care vin la Micul Dejun din Ierusalim. Palatul Pacii e cea mai inalta curte a ONU. Nimeni nu stie, dar numele lui original e Templul Pacii. Nu e vorba doar despre lege, se petrec si lucruri religioase. Daca ne gandim, in 2020, liderii lumii si ai religiilor vechi, cum ar fi budismul si hinduismul, vin sa semneze un legamant in acea cladire. Noua ni se permite sa intram in acea cladire.

Chris Mitchell: Sa inteleg ca vedem un mare contrast intre ceea ce planuieste omul la Haga si ceea ce planuieste Domnul la Ierusalim?

Jack van der Tang: Amin! Asa este, exact!

Chris Mitchell: Albert, ce urmeaza? Vei avea al treilea Mic Dejun cu Rugaciune pentru Ierusalim. Crezi ca miscarea va lua amploare?

Albert Veksler: Da, e in crestere si chemarea noastra e sa mobilizam Biserica la rugaciune, pentru pacea Ierusalimului, dupa cum profetea Isaia: Pe zidurile tale, Ierusalime, am pus niste strajeri. Acestia vor continua sa se roage pana ce Ierusalimul va fi o lauda pe pamant. Dorim sa vedem cum miscarea aceasta atinge fiecare natiune. Ne dorim ca oamenii sa vina la Micul Dejun cu Rugaciune pentru Ierusalim, dar am vrea sa aducem evenimentul in toate aceste orase si sa inaltam Cuvantul lui Dumnezeu si sa ne rugam pentru pacea Ierusalimului. Chris Mitchell: Spuneti-ne de ce oamenii ar trebui sa vina si la Haga.

Jack van der Tang: Haga e un oras unic. Nu exista alt oras de pe pamant care sa fi furat intr-un fel promisiunile pentru Ierusalim, iar noi vrem sa restauram promisiunile Ierusalimului. Vom merge in trei locuri deosebite si vom avea trei eveniment. Micul Dejun cu Rugaciune pentru Ierusalim, va fi ceva unic. Am luat parte la cateva evenimente Mic Dejun cu Rugaciune pentru Ierusalim si cred ca acesta va fi diferit de celelalte.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 279 - mai 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.