Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Iran si SUA intretin razboiul cuvintelor

Oficialii de la Casa Alba sunt informati despre un plan al Pentagonului de a trimite mai multi soldati in Orientul Mijlociu. Aceasta vine in contextul amenintarii crescande din partea Iranului, iar administratia americana incearca sa calmeze temerile de la Capitoliu legate de un eventual razboi. Gary Lane ne aduce clarificari.

Comandamentul central al SUA a solicitat detasarea mai multor soldati americani ca raspuns la amenintarile cu atac din partea Iranului.

Planul Pentagonului propune trimiterea a 10 000 de soldati in Orientul Mijlociu in scopuri defensive.

Cu doar cateva zile inainte, presedintele Trump a trimis in regiune bombardiere B-52 si formatiunea de lupta USS Abraham Lincoln.

„Obiectivul principal in acest moment e sa impiedicam Iranul sa faca imprudente. Nu dorim ca situatia sa degenereze. Nu e vorba de un razboi, ci de a descuraja adversarul.”

Senatorul Lindsey Graham spunea ca decizia arata ca SUA e pregatita sa intervina daca e necesar, pentru a proteja vietile americanilor si interesele vitale ale Americii in regiune: „Cel mai bine ar fi daca toata lumea s-ar calma si daca Iranul s-ar linisti. Speram ca aceasta etalare de putere va avea ca efect calmarea situatiei si nu invers.”

Multi experti in Orientul Mijlociu spun ca e improbabil ca un razboi sa izbucneasca in acest moment, insa situatia ridica semne de intrebare despre un razboi in viitor. Intrebarea e, cat de puternica e armata Iranului?

Presedintele Trump a mai trimis o salva in cadrul razboiului cuvintelor.

„N-avem vreun indiciu ca se va intampla ceva, dar, daca va fi cazul, n-avem de ales decat sa intervenim in mare forta.”

Un general iranian scria in replica pe Tweeter ca ei vor raspunde in mod zdrobitor oricarei agresiuni din partea dusmanilor lor. Sunt insa credibile aceste amenintari din partea armatei Iranului?

„Daca e sa ne gandim, Iranul e destul de slab. Republica Islamica Iran a devenit o amenintare pentru interesele SUA din Orientul Mijlociu si ale aliatilor de atata vreme pentru ca e un centru de putere unilateral.”

Expertul iranian Behnam Taleblu spune ca Iranul duce razboaie nedrepte prin terorism, reprezentanti si intimidare: „Divagarea si hiperbolizarea sunt elemente cheie in politica lor de securitate. Republica Islamica Iran e foarte constienta de deficientele armatei sale si cand stie ca nu are cum sa castige razboiul capabilitatilor, incearca sa-l castige pe cel al deciziilor.”

Expertul in Orientul Mijlociu, Jonathan Spyer, spune ca taria Iranului sta in agentii sai raspanditi in regiune, precum gruparea Jihadul Islamic Palestinian care a lansat recent sute de rachete pe teritoriul Israelului.

„Ei au aceasta retea de organizatii de militie politica, cum ar fi mai multe grupari Hezbollah, dintre care cea din Liban a fost prototipul.

Ele sunt dispuse in toata regiunea, sunt foarte dedicate, foarte bine indoctrinate, uneori foarte bine antrenate si sunt gata sa efectueze misiuni militare.”

Un punct extrem in razboiul fara reguli al Iranului e capacitatea de a inchide stramtoarea Ormuz, aflata aproape de coasta maritima a Iranului, loc pe unde trece mare parte din petrolul care ajunge in lume.

E foarte vulnerabila aceasta stramtoare si totusi Iranul nu are capacitatea s-o mentina inchisa, ci doar s-o blocheze, iar SUA, avand superioritate militara covarsitoare, poate s-o redeschida.

Singurul domeniu militar unde Iranul detine un avantaj e programul sau balistic, un domeniu extrem de important.

Mai multi directori ai serviciilor de informatii din SUA spuneau ca Iranul detine cea mai mare cantitate de rachete balistice din Orientul Mijlociu.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 279 - mai 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.