Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Viata in Sderot, orasul-racheta din sudul Israelului

I se spune Orasul-Racheta, capitala buncarelor lumii. De mai mult de un deceniu, israelienii din Sderot si din sudul Israelului au avut parte aproape zilnic de atacuri cu racheta din Fasia Gaza.

Mor oameni aici, la voi in oras ?

Aici au murit peste 44 de oameni in atacuri cu rachete si peste 1 200 au fost raniti grav. In acelasi timp, o intreaga generatie a crescut auzind sirenele urland.

David Buskila s-a nascut si a crescut in Sderot si a fost primarul orasului vreme de 14 ani. Primarul m-a dus pe un deal la marginea orasului de unde se putea vedea Fasia Gaza din apropiere.

Aici e granita, la 840 de metri, putin peste jumatate de mila. Puteau lansa rachete spre aceste turnuri si le puteau distruge. Au trimis rachete spre statiile de transformare a curentului. Noi le dam curent electric si ei trimit rachete care strica statiile de transformare, dupa care se plang ca e intuneric in Gaza. Nu e normal asa. Toti conducatorii de vehicule din Sderot trebuie sa opreasca radioul si sa lase geamul jos pentru a putea auzi sirena cand suna si astfel sa poata goni spre un adapost.

Iata-ma aici, intr-un loc de joaca pentru copii ! Aici avem o omida si oriunde altundeva in lume, aceasta ar fi o simpla omida, dar aici e ceva diferit. De fapt, aici e un buncar. Copiii vin aici sa se joace si, daca se porneste o sirena, in 15 secunde trebuie sa intre aici pentru a fi protejati de bombe.

Nimic nu m-a miscat mai mult ca atunci cand am intalnit-o pe Geut Aragon. In ianuarie 2008, era in casa cu fiul ei de patru ani, Nir, si cu un copil din vecini in brate, cand o racheta a patruns in camera lor.

Bomba a intrat prin zid in camera si tot acoperisul a cazut peste noi din cauza exploziei. Fata a fost aruncata la perete, iar mie mi-au intrat patru schije in cap. M-au operat si mi-au scos trei schije, dar una dintre ele a ajuns prea adanc in creier si n-au vrut sa se atinga de ea.

Geut a fost un an si jumatate la recuperare, dar necazurile ei nu s-au sfarsit acolo. Dupa aproape cinci ani de atunci, baiatul ei inca se teme sa doarma in camera sa. Sunt zile in care familia trebuie sa alerge la buncar si de trei ori pe noapte.

De ce mai raman aici ? E tara mea, e orasul meu. M-am nascut aici si aici imi place. Daca vrei sa te muti, trebuie sa vinzi casa si nimeni nu cumpara o casa in Sderot. Cine vrea sa vina aici ca sa locuiasca printre bombardamente ? Trebuie sa va spun, insa, cu toate acestea, ca noi iubim foarte mult acest oras.

- Credeti ca Dumnezeu v-a ocrotit ?

- Da, cred asta.

Nu v-ati suparat pe Dumnezeu ca a ingaduit sa se intample aceasta ?

Nu, nici vorba ! Cand ma gandesc acum, atunci a fost un miracol. El m-a ocrotit si ma tine in lumea aceasta in viata, pentru baietii mei si Lui Ii multumesc in fiecare dimineata. Eu nu eram credincioasa de felul meu, dar, de atunci, cred mai mult in Dumnezeu.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 280 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.