Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Biserica din Iran in contextul tensiunilor Iranului cu Occidentul

Tensiunea dintre Statele Unite si Iran este in clocot, iar sustinatorii libertatii religioase se folosesc de aceasta criza pentru a atrage atentia asupra incalcarii masive a drepturilor omului din Iran. Recent, presecutia crestinilor din Iran a fost in centrul atentiei la Washington. Si alte natiuni din Orientul Mijlociu se alatura Statelor Unite pentru a pune presiune pe regimul islamic.

In timp ce America se straduieste sa-si convinga aliatii din Europa sa exercite presiune asupra Iranului, Casa Alba vrea sa construiasca o alianta puternica anti-iraniana. Astfel, presedintele Trump spera sa puna capat influentei Teheranului in regiune. Capul aliantei este Arabia Saudita care, printr-o unitate fara precedent, a adus oficiali de varf din statele membre ale Ligii Arabe si ale Organizatiei Cooperarii Islamice la Djedda pentru a se alia impotriva Iranului. Oficialitati arabe si din SUA acuza Iranul pentru sabotajul care au vizat patru nave petroliere in aporpierea coastei Emiratelor Arabe Unite in luna mai. Ministrul de externe saudit a spus musulmanilor prezenti la intrunire ca a venit timpul pentru a infrunta Iranul.

Ibrahim Al-Assaf (ministru de externe Arabia Saudita): Va asiguram ca ne vom stradui mai mult sa contracaram actele teroriste ale extremistilor si ale grupurilor teroriste care la inceputul acestei luni sfinte au vizat nave comerciale aflate pe apele teritoriale ale Emiratelor Arabe Unite.

In timpul intrunirii, deasupra Golfului Persic, armata SUA a continuat sa faca exercitii militare cu partenerii din regiune in timp ce tensiunea creste intre Washington si Teheran. SUA a trimis un portavion, bombardiere B-52 si trupe in regiune pentru a opri amenintarile din partea Iranului. In Teheran, liderul suprem a respins orice posibilitate de negociere cu Statele Unite si a rostit aceasta avertizare.

Ayatollah Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului: Vreau sa va spun clar ca nu vom negocia cu privire la tot ce afecteaza onoarea revolutiei noastre. Nu vom negocia cu nimeni cu privire la capacitatea noastra militara.

Intre timp, la Washington…

Ted Cruz, senator din statul Texas: Crestinii din Iran sunt arestati pentru credinta lor. Politia face razii in biserici si la intalnirile religioase.

Senatorul Ted Cruz impreuna cu experti ai drepturilor omului si sustinatori ai drepturilor religioase s-au inrunit recent pentru a vorbi despre intensificarea razboiului purtat de Iran impotriva crestinilor si impotriva altor minoritati religioase. Victimele persecutiei crestinilor in Iran au vorbit despre viata in republica islamica.

Maryam Postampour, autoare, prizoniera in Iran: Am petrecut 259 de zile in Evin, inchisoarea notorie din Teheran unde am aflat de ce este considerat Iranul unul dintre tarile unde adeptii lui Hristos se confrunta cu persecutie extrema.

Printre cei care au fost invitati sa ia cuvantul, se afla ambasadorul Sam Brownback si dr. Mike Ansari, directorul unuia dintre cele mai mari canale de televiziune care difuzeaza emsiuni in Iran. Ansari a spus ca acest canal de televiziune este sunat din strainatate. Oamenii dau detalii despre atrocitati impotriva minoritatilor religioase.

Dr. Mike Ansari, director Mohabat TV: Ahmad, de 35 de ani, a sunat din Teheran. S-a efectuat o razie in casa lui. El a fost batut si arestat pentru ca a devenit un crestin.

Conform organizatiei Open Doors, republica islamica se afla pe locul noua dintre tarile unde persecutarea crestinilor este cea mai severa. Credinciosilor le este interzis sa isi impartaseasca credinta cu necrestini. Autoritatile au facut razie intr-o biserica presbiteriana asiriana de 100 de ani din Tabriz, un oras din nord-estul tarii. Au inlaturat crucea de pe clopotnita si au inchis biserica.

Sam Brownback, ambasador SUA al libertatii religioase in lume: In ultimii doi ani, guvernul iranian a incalcat libertatea religioasa de numeroase ori, plus alte drepturi de baza.

Jeff King de la organizatia International Christian Concern spune ca administratia Trump poate lupta impotriva persecutiei din Iran prin aplicarea legii Magnitsky impotriva Iranului. Legea permite guvernului SUA sa sanctioneze indivizii care incalca drepturile umane oriunde in lume.

Jeff King, presedinte International Christian Concern: Am prezentat trei cazuri, trei judecatori iranieni la Departamentul Trezoreriei in cazul carora sa se aplice legea Magnitsky. Daca se va aplica legea, atunci se vor aplica numeroase sanctiuni impotriva acestor judecatori.

In pofida persecutiei intense, cei care s-au adunat aici sunt incurajati stiind ca un numar mare de iranieni Il accepta in numar record pe Isus Hristos. In prezent, crestinismul se raspandeste mai repede in Iran, decat in orice alta tara in lume.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 777 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.