Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

ISRAEL: Evrei mesianici atacati de evreii ultraortodocsi

Sa mergem in Israel. Zeci de protestatari au atacat recent credinciosi mesianici care erau in drum spre un concert de muzica de inchinare in limba ebraica in Ierusalim. Acesta este cel mai recent exemplu pentru ostilitatile unor evrei ortodocsi impotriva comunitatii mesianice. Seful biroului de stiri CBN in Orientul Mijlociu, Chris Mitchell vine cu detalii din capitata Israelului.

Chris Mitchell: In randul congregatiei King of Kings, audienta participa la un concert cu cantece de inchinare in limba ebraica. Afara, a avut loc un alt eveniment.

Chad Holland, pastor coordonator Comunitatea King of Kings, Ierusalim: S-au intrunit in jur de 30-40 de oameni religiosi. Ei i-au hartuit pe oamenii nostri care au mers sa se inchine. Au fluierat incercand sa inabuseasca sunetul muzicii de inchinare. La fata locului a ajuns o echipa a fortelor de ordine SWAT.

Chris Mitchell: Concertul a fost gazduit de Alianta Evreilor Mesianici din Israel in cladirea Bisericii King of Kings, una dintre cele mai mari congregatii din Ierusalim a crestinilor si a evreilor mesianici. Pastorul coordonator Chad Holland a spus echipei CBN ca o multime de protestatari aflti in holul cladirii a atacat barbati, femei si copii care au venit sa participe la concert.

Chad Holland: Au strigat, au impins, au lovit oameni. Unii s-au trezit cu taieturi pe fata, au spart geamuri, au cauzat daune in cladire. Au dat cu piciorul, au lovit, au impins multi oameni la perete, au impins si multe femei. Au aruncat cu sticle cu apa, au scuipat oamenii. La sfarsit, au folosit spray cu piper.

Chris Mitchell: Unii dintre protestatari au avut la ei pancarte cu semnul grupului de extrema dreapta Lehava, care se opune contactului cu ne-evreii si a prezentei crestine in Israel. Potrivit lui Holland, politia a reusit cu dificultate sa faca ordine in randul protestatarilor.

Chad Holland: Numarul protestatarilor a intercut numarul echipei SWAT si au plecat. Apoi, a venit un nou val de politisti si numarul protestatarilor a intrecut din nou numarul politistilor. A durat cateva ore bune pana cand politia a adunat destui membri ai echipei SWAT.

Chris Mitchell: In timp ce evanghelicii si altii sunt bineveniti ca prieteni de majoritatea sectoarelor israeliene, evreii mesianici care cred ca Isus este Mesia sunt, cateodata, evitati.

Chad Holland: Am incercat sa discutam cu ei si i-am intrebat de ce sunt asa de suparati. Ei au spus ca noi suntem tradatori si au strigat de multe ori ca noi ne inchinam la trei zei. Noi, mesianicii, credem intr-un unic Dumnezeu. Am incercat sa le explicam ca nu ne-au inteles bine. Ei nu s-au multumit cu aceasta explicatie si au spus ca suntem nazisti.

Chris Mitchell: Holland a spus ca ei au profitat de aceasta ocazie ca sa le spuna protestatarilor cine sunt ei si in ce cred.

Chad Holland: Noi nu suntem dusmanii celor care se inchina la Dumnezeu. Noi credem in Iesua. Noi slujim un singur Dumnezeu si credem in Biblie. Am vrea sa stam de vorba cu ei daca si ei ar accepta un dialog. Multumim, din nou, politiei si cerem credinciosilor din intreaga lume sa se roage pentru noi.

Chris Mitchell: Holland a spus ca, in cele din urma, protestatarii nu au castigat, deoarece concertul a continuat, conform planului.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 778 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.