Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Tensiunile dintre SUA si Iran, in crestere - ce urmeaza?

Tensiunile dintre SUA si Iran sunt la un nivel ridicat in contextul in care Republica Islamica pare inclinata sa rupa acordul sau nuclear cu Europa si dupa ce oficialii spuneau ca regimul a atasat bombe petrolierelor din Golful Oman. Oficialii americani spun ca au dovezi in acest sens.

Oficialii de la Pentagon spun ca aceasta filmare de pe camerele de supraveghere a Marinei dovedeste ca Iranul se afla in spatele exploziilor de joia trecuta care au afectat doua petroliere din Orientul Mijlociu. Filmarea, mai spun oficialii, ar arata cum membri ai Garzii Revolutionare Islamice, in scopul eliminarii dovezilor, retrag, de-a lungul unei nave-tinta, o mina neexplodata, atasata de carena navei printr-un magnet.

Atacurile sunt similare cu cele pe care oficialii spun ca Iranul le-a efectuat si in luna mai impotriva a patru nave comerciale din regiune. De aceasta data, tinta au fost vase detinute de japonezi si norvegieni. Una dintre nave a ars ore intregi si e in pericol de scufundare. Nava U.S.S. Bainbridge a venit in graba pentru a ajuta si un alt distrugator, U.S.S. Mason, urmeaza, de asemenea, sa ajunga pentru a oferi sustinere.

Iranul neaga implicarea, spunand ca acuzatiile sunt nefondate si fac parte din campania americana de defaimare a Iranului. Secretarul de stat Mike Pompeo spune insa ca informatiile sunt foarte clare. El acuza ca Iranul s-ar fi dezlantuit pentru ca doreste ca administratia Trump sa ridice sanctiunile economice devastatoare.

El mai spune ca Iranul nu are nicio scuza. „Nicio sanctiune economica nu indreptateste Republica Islamica sa atace oameni inocenti, sa perturbe bursa globala de petrol sau sa vina cu santaj nuclear.”

Acum, Iranul mai are cateva saptamani pana ce va relua imbogatirea cu uraniu pana aproape de nivelul necesar fabricarii de armament, daca liderii europeni nu renegociaza acordul.

Exista elemente in regimul iranian care nu vor ca SUA si Iranul sa vina vreodata la masa negocierilor. Republica Islamica spune ca deja a marit de patru ori productia de uraniu slab imbogatit, dar sanctiunile americane au facut ca Iranul sa nu mai poata exporta uraniul sau in exces si apa grea, punand Teheranul disperat in situatia sa incalce termenii acordului nuclear care ii viza partea iraniana.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 282 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.