Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Crestinii si evreii se unesc in a lupta contra antisemitismului si a persecutiei crestinilor in lume

Acte ale antisemitismului si ale persecutiei crestine sunt in crestere in toata lumea. Acum, o noua organizatie planuieste sa propuna Bisericii sa confrunte aceste acte ale urii. De la impuscaturile de la sinagoga din SUA, pana la crestinii inchisi in Iran sau China, evreii si crestinii sunt sub asediu in lumea de azi.

„Mare parte a organizatiilor care lupta cu antisemitismul sunt evreiesti, apoi sunt grupuri de crestini care lupta cu persecutia crestinilor si dintotdeauna am crezut ca exista o legatura intre cele doua, ca e ceva ce evreii si crestinii au in comun si care ne face sa fim tinte ale urii”, spunea Susana Kokkonen. In speranta ca va putea aduce impreuna aceste doua forte, Susana Kokkonen a lansat organizatia Hope for Persecuted Peoples.

„De 10 ani conducea organizatia Christian Friends of Yad Vashem, fiind vorba de memorialul Holocaustului din Israel. Acum are oportunitatea de a pleca de la Yad Vashem pentru a duce mesajul de acolo in toata lumea.”

„Aceasta initiativa are ca scop lupta cu antisemitismul prin educatie, dar si sa le solicite bisericilor sa ii ia in seama pe crestinii persecutati. Ce ar trebui sa facem in aceasta vreme?”, spunea Kokkonen. Ea crede ca Biserica din Occident a devenit prea confortabila.

„Am ajuns ca Frumoasa din Padurea Adormita, in timp ce in Africa, Asia, Orientul Mijlociu si acum in special in Asia, crestinii sunt foarte persecutati, iar noi am ignorat, mai mult sau mai putin, suferinta acestor oameni. Parca am fi o biserica dezbinata in acest sens. Organizatiile evreiesti le reamintesc bisericilor despre persecutia crestinilor din lume, iar agentiile si lucrarile crestine sunt mult prea tacute. Mi se pare nedrept.”

Kokkonen intrevede o solutie care impleteste ruga si actiunea. „Rugaciunea e pe primul loc, dar apoi, toate aceste guverne care permit persecutia cu siguranta vor sa ne insele si ar fi bine sa putem influenta parlamentele, politicienii si natiunile noastre in a lua pozitie in favoarea acestor oameni persecutati.”

Lansarea a adus impreuna lideri crestini si evrei.

„E o noua zi. Am vazut ce s-a facut in ultimii 10-15 ani si cred ca e frumos sa vedem evrei si crestini venind impreuna pentru o cauza nobila. Cred ca noi, evreii si crestinii, avem o misiune comuna si aceasta dorim sa fie obiectul lansarii de azi.”

Kokkonen cheama Biserica in a se pregati si a se ruga pentru persecutia care e in crestere in Vest.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 282 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.