Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

ISRAEL: Nivelul Marii Galileii e in crestere, unii spun ca ar fi un miracol

Cu doar sase luni in urma, nivelul Marii Galileii era unul critic, din cauza ultimilor ani in care a fost putina ploaie si multa seceta. Desi aceasta straveche acumulare de ape nu a scapat de pericol, aceasta iarna fiind una ploioasa, a adus usurare.

De ani buni, Marea Galileii era in scadere. Iarna trecuta, insa, a fost o surpriza placuta pentru lacul biblic. Ma aflu aproape de tarmul Marii Galileii. In urma cu doar sase luni, dupa ani buni de ploi insuficiente, barcile cu turisti puteau acosta doar la capatul cheiului, insa acum, dupa precipitatiile abundente din iarna trecuta, situatia s-a imbunatatit.

„Un miracol ! Am avut multa ploaie si zapada venind de pe Muntele Hermon, cand, de obicei, avem cam 350 mm de precipitatii. In acest an am avut peste 600. A fost un soc pentru rezerva de apa potabila din Israel. Ultima oara cand Marea Galileii, sau Kinneret, asa cum apare in Vechiul Testament, era plina, a fost in 2008 si in 1996. ”

In noiembrie, am vizitat kibutul Ginnosar, unde nivelul apei arata asa, iar acum e asa. „De fiecare data cand ajungem la un nivel critic, Cineva face ceva pentru noi. Paraurile precum acesta, care alimenteaza Marea Kinneret, sunt pline de apa. Acesti copaci erau pe malurile lacului de ani buni. Acum sunt sub apa. ”

Daniel Carmel se ocupa de barcile Worship Boats. El spunea in noiembrie ca abia mai puteau acosta aici. Ei nu stiu cum arata Marea Galileii cand e plina. Acesta e cel mai scazut nivel din cate am vazut pana acum. De 25 de ani de cand sunt aici, acesta e cel mai scazut nivel.

Acum, Joseph Gina, de pe vasul de croaziera Francis Jordan, zice ca lucrurile s-au schimbat: „In acest an e foarte bine. Multumim lui Dumnezeu pentru aceasta, e un miracol! In acest an a plouat mult si nivelul Marii Galileii a urcat foarte frumos. Desi nivelul apei a crescut cu 3,6 metri in acest an, la sfarsitul sezonului ploios, mai are inca 2 metri pana sa fie plina. Daca am fi avut un al saselea an secetos, situatia ar fi fost drastica.”

Uri Schor e de la Directia Israeliana a Apelor. „Ploaia a cazut exact in locurile potrivite, din punctul de vedere al surselor de apa. Intinderea apei e si ea foarte importanta si intinderea caderilor de precipitatii a fost foarte buna, de asemenea. De aceea puteti vedea ca paraurile curg cu putere, iar nivelul surselor de apa creste frumos.”

„In fiecare vara, nivelul apei scade cu 1-1,5 metri din cauza evaporarii si temperaturile din aceasta vara de pana acum au fost foarte ridicate. In ultimii 30 de ani, precipitatiile au scazut mereu, in timp ce regiunea foloseste apa mai mult ca niciodata. In Israel, consumul de apa e mult mai mare decat cantitatea de precipitatii cazute, nu doar in Marea Galileii, dar si in alte surse de apa. Astfel, suntem pe minus in fiecare an. ”

Israelul nu e singurul aflat in aceasta situatie. Aici intervine tehnologia. De exemplu, Israelul recicleaza apa menajera si desalinizeaza apa marina de ani intregi. Schor spune ca, fara acestea, Israelul nu ar reusi sa acopere nevoile sale de apa potabila.

Desi iarna ploioasa a adus un miracol mult dorit, Marea Galileii nu e in afara oricarui pericol. Toamna trecuta, Carmel le-a cerut oamenilor sa se roage. „Rugaciunile au fost ascultate. Aleluia !”

Oamenii de aici si din intreaga lume se roaga pentru aceasta acumulare de ape esentiala, iar Israelul face ceea ce poate pentru a obtine noi surse de apa si a pastra acest lac biblic unic.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 282 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.