Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Suveranitatea israelului asupra teritoriului - interviu cu Antony Adma, Return O Israel

Presedintele Trump recunoaste suveranitatea Israelului la Inaltimile Golan. Acum, altii spera ca urmeaza recunoasterea altor comunitati evreiesti din Iudeea si Samaria. Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a recunoscut suveranitatea israeliana la Inaltimile Golan, iar premierul israelian, Benjamin Netanyahu, spunea ca el va face la fel cu comunitatile evreiesti din Iudeea si Samaria, adica Cisiordania. E o miscare care castiga sustinere intre unele grupuri evreiesti si chiar de crestini. Am discutat cu Anthony Abma, de la Return O Israel, o organizatie al carei tel e sa mobilizeze sustinerea crestinilor in sensul suveranitatii evreiesti depline in Israel.

Subiectul despre suveranitate a fost la stiri in ultima vreme. Presedintele Trump a recunoscut suveranitatea israeliana la Inaltimile Golan, iar ambasadorul american David Friedman a vorbit despre anexarea comunitatilor evreiesti din Cisiordania, adica Iudeea si Samaria. Spune-ne, te rog, de ce suveranitatea e un subiect atat de fierbinte in acest moment?

Suveranitatea evreiasca e legata de restaurarea evreilor. Am asistat la reinvierea Israelului ca natiune declarata in 1948, dar apoi a urmat un hiat, o pauza de 71 de ani. E o vreme in care vedem

ca Dumnezeu misca lucruri si oamenii recunosc aceasta si cred ca e ceva ce cu totii asteptam, evrei si crestini deopotriva, fiindca aceasta va conduce la rascumparare.

Cand vorbim despre suveranitate, inseamna ca dorim control evreiesc peste tinutul biblic al Israelului, in speta Iudeea si Samaria ?

Se doreste suveranitate peste intreg Israelul, Eretz Yisrael, fiind ceva ce Dumnezeu a promis poporului Israel, desi era vorba de un teritoriu ceva mai mare, dar, cel putin acum, se intinde de la Golan la Marea Rosie si de la Iordan la Mediterana. Trebuie sa ne amintim si ca, datorita Torei, Cuvantul lui Dumnezeu pentru poporul evreu, ei sunt un popor care ii respecta pe ceilalti si bastinasii din natiunea lor. Totusi, problema e ca, atunci cand ai niste vecini care sunt pe teritoriul tau si care nu te respecta, tensiunile cresc. Am vorbit insa cu oameni arabi care recunosc ca vor avea o viata mai buna sub conducerea complet israeliana decat in alte natiuni arabe din Orientul Mijlociu.

De ce crezi ca crestinii ar trebui sa-i sustina pe israelieni si suveranitatea evreiasca ?

Chris, stim ca acesta e un subiect care a facut parte din escatologia crestina vreme de secole, milenii chiar. Putem vedea in istorie ca incercarile de a-i converti cu forta pe evrei au generat multe dispute si neintelegeri. Totusi, in acelasi timp, recunoastem ca, daca avem un fundament iudeo-crestin in Tora, in Biblie, care vorbeste fara echivoc despre promisiunile si legamintele Sale irevocabile fata de Israel, atunci ar trebui sa ne intereseze.

Asa cum spunea si Corrie ten Boom, daca vei deveni crestin, va trebui sa iubesti Israelul. Cred ca noi, ca si crestini, am putea sa ne maturizam, sa aratam rabdare, dragoste si sa recunoastem ca ei au fost inaintea noastra. Vorbim despre un miracol irevocabil si de necontestat care a avut loc in 1948 si pana acum si iata-ne, avand oportunitatea sa lasam la o parte unele dintre diferentele noastre si sa-L lasam pe Dumnezeu sa-Si implineasca planul de rascumparare si sa oferim sustinere in batalia din Israel care are loc in acest moment legat de suveranitate. Eu cred ca va dati seama ca unele dispute din Israel legate de suveranitate apar chiar intre evreu si evreu.

Spune-ne, te rog, ce reactii ai primit din partea evreilor si crestinilor si care ar fi concluzia in cele ce urmeaza?

Reactiile au fost si mixte, dar, per total, cand evreii afla ca sunt crestini care iubesc Israelul asa de mult incat doresc sa-i ajute si sa-i sustina, ei se bucura tare mult si, cu cat vorbesc cu mai multi crestini, ei incep sa-si dea seama care e adevarul. Vor sa afle mai multe si de aceea facem eforturi in a-i ajuta cum putem mai bine sa inteleaga suveranitatea prin organizatia Return O Israel.

Ce va urma de acum ?

Vad cum promisiunile biblice se implinesc, vad la orizont rascumpararea. Intrevad recunoasterea faptului ca Israelul are dreptul sa fie un stat suveran, potrivit Bibliei, asa cum le-a promis Dumnezeu, la fel ca orice alta natiune de pe pamant care are dreptul la suveranitate teritoriala.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 282 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.