Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

ISRAEL: Repararea lumii - inovații israeliene ajută persoanele cu nevoi speciale

Pentru milioane de oameni din intreaga lume, lucruri simple precum a canta la un instrument muzical sau a merge la sala sunt inaccesibile, insa o organizatie e hotarata a le oferi solutii in provocarile de care au parte zilnic.

Yosef Abramson tocmai a primit un cadou care nu se gaseste in niciun magazin. In urma cu cinci ani, ranit in razboi fiind, n-a mai putut canta la instrumentul sau preferat: „Acesti oameni speciali din spatele meu au lucrat din greu vreme de trei zile pentru a dezvolta un dispozitiv interesant care ma va ajuta sa cant din nou la chitara si la tobe si pare ca va functiona. Sunt tare entuziasmat si foarte recunoscator.”

Abramson a primit acest cadou special la evenimentul Makers for Heroes, organizat de misiunea globala Tikkun Olam Makers, pe scurt, TOM, in scopul ajutorarii persoanelor cu nevoi speciale.

„Am demarat acest proiect inspirati fiind de o viziune indrazneata care indemna Israelul si comunitatile evreiesti din lume sa colaboreze pentru a ajuta in 10 ani un sfert de miliard de oameni de pe toate continentele lumii, din toate natiunile, orasele, religiile si culturile.”

La TOM, ingineri, programatori si designeri de produse creeaza solutii pentru a-i ajuta pe veteranii raniti, precum Dror Zuckerman, de 34 de ani. El avea nevoie de o bratara speciala in a-l ajuta la ridicarea de greutati.

„Aceasta e bratara, aici are logoul si e facuta din cauciuc. Iata cum functioneaza, mi-o pun pe picior, asa!”

TOM e in parteneriat cu organizatiile locale precum Restart din Israel. „Viziunea celor de la Restart e ca fiecare soldat ranit sa se poata reintoarce la viata normala si sa se reintegreze in societate, iar viziunea TOM e sa preia tot ceea ce s-a facut aici pentru toti oamenii din lume care au nevoie. Impreuna putem reusi mai multe decat separat.

Viziunea companiei se intinde si dincolo de ranitii de razboi.

„Viziunea a fost sa aducem energia remarcabila si creativitatea Israelului, natiunea de start-up-uri, inspre nevoile oamenilor care se afla la baza piramidei, oameni cu dizabilitati, cei batrani si comunitatile sarace.

Michael, un bunic de 59 de ani, a primit un picior care il ajuta sa-si revina.

„Am apelat la acest proiect fiindca inainte aveam probleme cu piciorul, il simteam foarte greu. Acum, echipa mea mi-a daruit un picior mai usor si pot acum sa urc mult mai repede si sunt tare bucuros de acest cadou.”

AT&T a colaborat cu startup-ul israelian Wearable Devices pentru a-l ajuta pe acest pianist.

„Am reusit sa construim un model care ii pemite lui Ahad sa poata canta din nou la pian folosind si mana slabita, care are potential sa fie reabilitata, lucru la care nu ne asteptam. Suntem foarte bucurosi si onorati sa-l ajutam ca visul lui sa devina realitate.”

Toate aceste tehnologii inovative sunt cadouri pentru lume. Ideea celor de la TOM e ca toata proprietatea intelectuala a tuturor echipelor TOM din lume sa fie disponibila in domeniul public, ceea ce inseamna ca nu apartine de drept nimanui si, in acelasi timp, tuturor.

In cinci ani, TOM a reusit sa se raspandeasca in aproape 20 de tari si prevede o retea globala de parteneri pentru a putea ajuta persoanele cu dizabilitati. TOM e inca un exemplu intre multe altele de aici din Israel, care traiesc in mod practic ideea Tikkun Olam, de a repara lumea.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 282 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.