Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Tensiunile SUA-Iran escaleaza in urma doborarii unei drone americane

Tensiunea SUA-Iran a crescut. Sursele spun ca presedintele Donald Trump ar fi aprobat atacuri aeriene de riposta impotriva Iranului, care a doborat o drona americana de survolare, dar ca apoi s-a razgandit.

Avioanele erau in aer, iar navele de razboi erau pe pozitie, insa presedintele Trump a anulat atacul ce viza radarul si locurile cu rachete. Nu e clar daca presedintele a oprit atacurile fiindca s-a razgandit sau din motive logistice si strategice. Toate acestea au fost fiindca Iranul a doborat o drona de survolare a americanilor. „Au facut o greseala imensa.”

Oficialii spuneau ca drona, similara cu aceasta, survola in spatiul lor aerian, cand au trimis rachete de la sol pentru a o dobori. In timpul unei sedinte la Pentagon, seful comandamentului central al aviatiei americane spunea insa ca lucrurile nu stau asa.

E vorba de un atac fara provocare asupra unui obiect de supraveghere american care nu a violat spatiul aerian iranian in timpul misiunii sale. Atacul acesta e o tentativa de a perturba abilitatea noastra de a monitoriza zona dupa recentele atacuri asupra navelor maritime internationale si a comertului liber.

Ambasadorul iranian la ONU spunea pentru NPR ca a incercat sa contacteze drona dar Fiindca era o drona de spionaj, n-am avut alta alternativa.

Liderii militari americani spun ca drona se afla deasupra Stramtorii Ormuz, in spatiul aerian international.

Doborarea dronei e cel mai recent dintr-o serie de incidente din ultimele saptamani, intre care sase atacuri asupra navelor comerciale din regiune, iar Iranul e suspectul in toate acestea. Exista zvonul ca agentii iranieni incarca rachete pe barci din apropierea bunurilor ce apartin marinei americane si nu numai. Toate acestea sunt riposta Iranului fata de sanctiunile impuse de americani dupa ce acestia s-au retras din acordul nuclear iranian.

Legislatorii au pareri impartite legat de care ar fi urmatoarea actiune potrivita.

Unii indeamna la prudenta, altii, dimpotriva. Suntem ingrijorati ca el si administratia s-ar putea impletici intr-un razboi. Singura cale prin care Iranul isi poate schimba comportamentul e daca iranienii cred ca America va oferi optiuni prin care sa creeze neplaceri regimului.

Iranul a revendicat doborarea dronei americane, seful Garzii Revolutionare spunand ca regimul islamic nu isi doreste un conflict armat, dar ca e pregatit de razboi.

Intre timp, Administratia Aviatica Federala a oprit traficul comercial aerian american de deasupra Iranului ca masura de siguranta. Aceasta va afecta zborurile deasupra Golfului Persic si Oman. Interdictia va fi in vigoare pana la urmatoarea notificare.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 283 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.