Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Operation Blessing, o organizatie umanitara crestina, ajuta o supravietuitoare a Holocaustului

Viata poate fi grea cand ajungi la 90 de ani si uneori lucrurile pe care le luam de-a gata ne fac cele mai multe necazuri. Haideti sa vedem cum Operation Blessing, o organizatie umanitara, a ajutat un supravietuitor al Holocaustului in nevoie.

Hava e o vaduva in varsta de 94 de ani si un supravietuitor al Holocaustului. Ea a fost unul dintre ultimii evrei unguri care au fost pusi in tren catre Auschwitz.

„Vagonul era foarte aglomerat si inconfortabil, dar nu ne temeam. Auzeam zvonuri despre ce s-a intamplat cu evreii din Polonia, dar nu le credeam. Mintea mea nu putea cuprinde ceea ce urma sa se intample. ”

In Auschwitz, femeile erau despartite pe doua randuri. Hava a fost selectata sa mearga la munca, in timp ce restul membrilor familiei ei au fost dusi in camerele de gazare.

„Pentru multa vreme, n-am inteles ce s-a intamplat cu ei. Chiar si dupa razboi, speram ca ii voi vedea din nou, dar ei au murit la Auschwitz.”

Hava ne-a spus la sfarsitul razboiului ca operatiunea nazista avansa atat de rapid, incat nici nu mai puneau numere pe prizonieri. Ea a fost fortata sa lucreze intr-o fabrica de textile pana ce rusii au eliberat lagarul in 1945. In mod miraculos, sotul lui Hava a supravietuit razboiului si ei s-au reintalnit. Mai tarziu s-au mutat la Ierusalim, unde si-au crescut copiii.

„Am fost singurul supravietuitor din familia mea, ceea ce m-a chinuit grozav, insa sotul meu si cu mine am stiut ca nu puteam plange mortii la nesfarsit si ca trebuia sa ne bucuram impreuna cu cei vii.”

Hava spune ca a te bucura poate fi ceva dificil, nu doar fiindca ea a trecut de 90 de ani, ci fiindca poarta aceleasi proteze dentare de 20 de ani. Acestea trebuiau inlocuite acum 13 ani.

„Acestea mi-au creat multa durere si nu puteam manca intre oameni fara proteze, asa ca am fost limitata pe plan social. Protezele noi sunt foarte scumpe si pur si simplu nu aveam bani. Ma simteam incapacitata.”

Atunci, Operation Blessing a cumparat proteze noi pentru Hava si a platit si vizitele la medic pentru a-i fi fixate incat sa-i fie bine. La final, i-au oferit si un cos-cadou incat a putut servi ceva dulce cu noii ei dinti.

„Ati fost atat de iubitori cu mine! Cu protezele vechi nu puteam spune nici macar Mazel Tov fiindca nu puteam forma cuvintele. Acum, pot sa spun cu usurinta, fara sa ma ingrijorez ca dintii mei ar putea cadea. Sunt atat de fericita!

Multumita Operation Blessing, Hava a primit ceea ce are nevoie pentru a se bucura la maximum de viata.

„E incredibil ca exista oameni in lume, neevrei, care au vazut suferinta noastra si si-au deschis inima fata de noi. Ati ales sa faceti ceva pentru a ne face vietile mai bune si sunt recunoscatoare pentru aceasta. Multumesc lui Dumnezeu pentru voi!

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 283 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.