Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

LIBAN: Iran finanteaza tunelele Hezbollah pentru a ataca Israelul

Iranul nu doar ca e activ in Golful Persic, ci e si finantatorul principal al gruparii teroriste islamice Hezbollah din Liban. E un fapt bine cunoscut ca Hezbollah dispune de peste 120.000 de rachete, toate indreptate spre Israel.

O arma mai putin vizibila, cu potential distructiv insa, e o retea de tuneluri de atac, aflate in subteran, la granita de nord. Israelul tocmai a descoperit unul din cele mai importante tuneluri de pana acum si a permis accesul CBN inauntru pentru a obtine o perspectiva rar intalnita.

Aici este Zarit, o comunitate agricola restransa, de 250 de locuitori, la granita Israelului cu Libanul. La suprafata, totul e calm si linistit insa, in subteran, Hezbollah planuieste moarte si distrugere.

Ne aflam chiar acum in tunel si suntem la cativa pasi de granita cu Libanul. Tunelul se cheama Ramiyah, dupa numele satului de unde acesta porneste. A fost tunelul cel mai dificil de descoperit de catre armata israeliana, e si cel mai lung si la cea mai mare adancime, echivalentul unei cladiri cu 22 de etaje, construita in subteran. Aici puteti observa troliul, iar acolo, pe perete, instalatii de electricitate, telecomunicatii si iluminat.

Mai e si un telefon care numai ce a fost conectat. „In ziua in care am descoperit tunelul, linia inca era functionala. Unul dintre oamenii nostri a ridicat telefonul in gluma si a asteptat raspuns din partea cealalta, fara succes, insa.”

Toata munca pe care o vedeti aici e facuta de Hezbollah. Constructia acestui tunel a durat ani intregi si a costat milioane de dolari, mare parte a banilor fiind proveniti din Iran.

Puteti vedea si ramasitele unui sistem pe sine, instalat de Hezbollah, folosit pentru a aduce echipamentul la suprafata, dar si pentru a putea scoate molozul si pietrele din tunel. Aceasta se ataseaza unei bormasini, sapand astfel, iar cand se ajunge la capat, se trage, piatra se scoate, iar apoi e pusa la loc.

Marimea acestui tunel e impresionanta, fiind suficient de incapator ca sute de soldati ai Hezbollah sa poata patrunde in Israel cu scopul de a rapi sau a ucide. De aici, puteti vedea in urma mea ultimul si cel mai inalt punct al acestui tunel al Hezbollah. Dupa cum vedeti, se afla la doar cativa metri sub pamant. Aici a fost intrarea deschisa de Israel in tunel.

Purtatorul de cuvant al armatei israeliene, Locotenentul Colonel Jonathan Conricus, ne spunea ca tunelul are o lungime de vreo 1,5 km si a fost pe cale sa devina operational. Hezbollah urma sa poata patrunde si apoi ajunge la cea mai apropiata comunitate israeliana. Sunt doua comunitati in apropiere, la mai putin de sase minute de alergat din locul unde suntem acum.

Expert in razboiul tunelurilor, Daphane Richemond-Barak spune ca acest tipar de lupta e extrem de valoros pentru Hezbollah. „O potentiala reusita ar fi una majora in caz de succes, fiindca avantajul tehnologic al armatei israeliene nu ar mai avea efect.”

Pentru moment, Conricus e de parere ca au gasit si au dezafectat toate tunelurile de la granita, pe care fie le-au distrus, fie le-au umplut cu ciment. „Aceasta nu inseamna ca am lasat garda jos sau am incetat sa mai cautam, nici vorba!”

Intre timp, acest tunel imens ne arata perseverenta si determinarea gruparii Hezbollah de a distruge Israelul, dar si vigilenta armatei israeliene, reusind sa stopeze unul dintre cei mai aprigi dusmani ai Israelului.

Iranul nu doar ca finanteaza construirea de tuneluri de atac precum acesta, descoperit de armata, dar e si una dintre natiunile fruntase in lume care-i persecuta pe crestini.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 282 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.