Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

ISRAEL: O mica asezare israeliana din Golan, numita dupa presedintele Trump

SUA si Israelul vad Iranul ca fiind marea amenintare din regiune. E un factor ce a ajutat la intarirea relatiei dintre presedintele american Donald Trump si premierul israelian Benjamin Netanyahu. Aceasta relatie a ajuns la un nou nivel odata cu inaugurarea unei asezari de la Inaltimile Golan, numita dupa presedintele Trump.

Noua comunitate se va numi Ramat Trump, adica inaltimile lui Trump. Cunoscuta acum sub numele Beruchim, comunitatea cuprinde doar 10 persoane. Israelul spera ca noul nume va incuraja un nou val de locuitori in a se aseza acolo.

Netanyahu spunea: „Presedintele Trump e un prieten foarte bun al natiunii noastre, un lider care a facut lucruri care nu s-au mai facut inainte si care trebuiau facute de dragul dreptatii si adevarului.”

Premierul Netanyahu a avut o intalnire speciala cu cabinetul sau si o ceremonie la Inaltimile Golan. „Iata o realizare a viziunii sioniste la cel mai inalt nivel, anume, cladirea tarii Israel, care este fundamentul vietii natiunii noastre. Inaltimile Golan au fost si vor ramane o parte inseparabila a teritoriului si tarii noastre. Golan e tinut israelian.”

Ambasadorul in Israel, David Friedman, vorbea despre importanta deciziei presedintelui Trump de a recunoaste suveranitatea israeliana in aceasta regiune.

„Oricine a vizitat Inaltimile Golan si a facut un tur, mai ales daca ghidul a fost armata israeliana, va sti imediat, fara sa stie prea multe, ca acest teritoriu e unul extrem de important pentru statul Israel. Putine lucruri sunt mai importante pentru securitatea Israelului decat suveranitatea permanenta la Inaltimile Golan. E pur si simplu evident si incontestabil, e dincolo de orice dezbatere rezonabila. Israelul a capturat Inaltimile Golan din mainile Siriei in Razboiul de Sase Zile din 1967 si l-a anexat in 1981. Nicio tara n-a recunoscut aceasta pana ce nu a facut-o presedintele Trump. Cred ca e o afirmatie dramatica. E ceva incredibil.”

Fostul comandant al armatei israeliene, Kobi Marom, locuieste acum la Inaltimile Golan. „Nu e un lucru simbolic, e o declaratie semnificativa fiindca vine din partea celui mai puternic si mai important dintre aliatii Israelului, Statele Unite, presedintele Trump.”

Locuitorul Adam Eliyahu Berkowitz, spune ca, desi faptul nu ii schimba viata sa cotidiana, totusi, va fi de mare folos. „A fost o decizie excelenta si cred ca ne aduce mai aproape de pace decat tot ce am vazut pana acum.”

Cam 50 000 de oameni locuiesc in aceasta zona, jumatate evrei, jumatate druzi. Marom spune ca cea mai mare provocare e de a face posibil ca israelienii sa poata locui aici: „ Trebuie sa aducem 100 000 de israelieni la Inaltimile Golan in urmatorii 10 ani. Va dati seama ce provocare e. Cred ca o multime de familii tinere si-ar dori sa locuiasca in aceasta zona frumoasa. Au nevoie insa de locuri de munca si de infrastructura.”

Ei spera ca Ramat Trump reprezinta doar inceputul.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 283 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.