Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

ISRAEL: In cazul unui razboi Iran-SUA, va fi oare atras Israelul in confict, prin Hezbollah?

In timpul unei intalniri cu echipa de fotbal american New England Patriots, premierul israelian Benjamin Netanyahu a facut apel la natiunile care iubesc pacea sa sustina Statele Unite.

In ultimele zile, Iranul si-a intensificat agresiunile impotriva Statelor Unite si impotriva noastra a tuturor si doresc sa reiterez apelul meu inaintea natiunilor iubitoare de pace de a sustine SUA in efortul de a stopa agresiunea iraniana. Israelul e de partea Statelor Unite in aceasta chestiune.

In contextul dezbaterilor pe tema posibilei actiuni a armatei americane impotriva Iranului, se pune intrebarea daca nu cumva Israelul ar putea fi aruncat intr-un conflict regional. Aceasta datorita gruparii Hezbollah din Liban care primeste bani si ordine de la Iran.

Privind aceste dealuri linistite, e greu sa ne imaginam un dusman ascuns, foarte bine inarmat si care e posibil sa atace. Faptul ca gruparea Hezbollah e implicata in fiecare aspect al vietii oamenilor din orasele de dincolo de granita o face capabila sa puna in functiune o infrastructura militara masiva in sudul Libanului.

Suntem la granita cu Libanul. Dincolo, se pot vedea steagurile galbene ale Hezbollah. Armata estimeaza ca in aceste orase si sate din sudul Libanului sunt ascunse peste 100 000 de rachete.

„Toate acestea sunt ascunse confortabil intre civilii libanezi din Liban si toate sunt indreptate spre civilii nostri.”

Purtatorul de cuvant al armatei, Locotenent-colonelul Jonathan Conricus, spune ca toate acestea sunt pe mana Hezbollah: „Scopul gruparii e sa poata dispune de aceste rachete, sa le poata lansa asupra civililor nostri la comanda Iranului si, indata ce noi ripostam, fiindca vom fi fortati sa o facem, se va lasa cu victime colaterale, ceea ce ei vor incerca sa foloseasca in avantajul lor.”

In timpul luptelor din 2006, Hezbollah a lansat peste 4 000 de rachete spre orasele din nordul Israelului. Acum, mare parte a Israelului e in bataia acelor rachete. Hezbollah e mai bine inarmata decat multe armate europene. Au o gramada de bani, au foarte multi operatori loiali, au experienta si stiu ce au de facut si, cel mai grav, au intentii ostile fata de Israel. Mai mult, sunt finantati de Iran.

Finantarea Iranului a inlesnit toate acestea, ca si multe alte dorinte agresive si ostile ale Hezbollah, fiind vorba fie de arsenalul sau vast de rachete, fie de proiectul lor in curs prin care incearca cresterea preciziei rachetelor actuale, sau proiectul cu tunelurile.

Am obtinut recent o perspectiva dinauntrul celui mai mare tunel descoperit de Israel, aflat de-a lungul granitei cu Libanul. Imaginati-va o cladire subterana avand 22 de etaje. Daca nu era descoperit, sute de luptatori inarmati ai Hezbollah ar fi umplut tunelul, gata sa atace, sa rapeasca si sa ucida israelieni.

Ne aflam in Zarit, comunitatea israeliana cea mai apropiata de granita cu Libanul, care e chiar in spatele meu. Aceasta demonstreaza pericolul acestui tunel pentru oamenii din nordul Israelului.

„Presedintele Iranului, Hassan Rouhani, spunea ca tara sa nu cauta sa se ajunga la conflict. Noi nu declansam razboaie cu nicio natiune. Oponentii nostri sunt o gramada de politicieni neexperimentati.” Locotenent-colonelul in rezerva, Sarit Zehavi, spunea insa ca intotdeauna exista posibilitatea izbucnirii unui razboi.

„Mai ales cand de cealalta parte ai pe cineva care nu recunoaste dreptul Israelului de a exista! Cred ca depinde si de cata presiune se va pune pe Iran si Hezbollah. Asa cum spunea Nasrallah insusi, liderul Hezbollah, ca, daca va fi razboi intre Iran si SUA, Arabia Saudita si Israelul vor fi de asemenea atacate.”

Va avea loc un razboi cu Hezbollah? Nu suntem siguri ca ei nu cauta prilejul, dar, pana la urma, daca iranienii dau ordin gruparii Hezbollah sa atace Israelul, acestia vor intalni un raspuns extrem de ferm, de puternic si dureros din partea armatei israeliene, ceea ce nu e in interesul Hezbollah, a iranienilor si, cu siguranta, nici a Libanului sau a cetatenilor sai.

Pentru moment, Israelul si restul Orientului Mijlociu asteapta sa vada daca tensiunile dintre SUA si Iran vor creste sau se vor disipa.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 283 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.