Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Conflictul dintre SUA si Iran - Interviu cu Chris Mitchell, jurnalist

George Thomas, reporter: Liderii din intreaga lume fac apel la conducerea din Washington si din Teheran sa se retraga din pragul unui potential razboi, dupa ce a crescut numarul incidentelor din Golful Persic. Unii se tem ca tensiunile pot escalada intr-un adevarat conlict. Pentru mai multe detalii despre regimul iranian, voi sta de vorba cu seful biroului CBN din Orientul Mijlociu, Chris Mitchell. Chris, razboiul apare in mod proeminent in invataturile ramurei islamice Shia legat de vremurile de pe urma. Asa-i?

Chris Mitchell, seful biroului CBN din Orientul Mijlociu: Asa este, George, ai vorbit despre asta in reportajele tale. Ai vizitat moscheea Qom, aflata in apropierea Teheranului, unde se afla al 12-lea si ultimul Mare Imam, Mahdi si este pregatit sa iasa la sfarsit. Pentru asta, trebuie sa fie haos in lume. Orice tip de razboi se potriveste cu teologia islamica Shia, cea a sfarsitului lumii. Tocmai asta vor ei sa obtina.

George Thomas: Chris, daca izbucneste un razboi, care ar fi urmarile pentru Israel?

Chris Mitchell: Ne aflam la granita din nord. Acum cateva zile am vazut un „tunel al terorii”, un tunel adanc de 22 de etaje, de 80 de metri. Ei se pregatesc cu astfel de tuneluri, cu rachete, sa atace Israelul. Nu se stie cand va avea loc atacul. Iranul va anunta organizatia Hezbollah cand sa atace Israelul. Noi am fost acolo in 2006, cand au fost lansate 4.000 de rachete spre Israel. In prezent s-ar putea sa aiba 120.000 de rachete. Am aflat de la armata israeliana ca asta ar putea bloca Israelul, ar putea ajunge in orice parte a Israelului. Orice razboi posibil intre SUA si Iran ar putea da nastere unui conflict la granita de nord a Israelului cu organizatia Hezbollah.

George Thomas: Chirs, stii foarte bine ca iranienii sufera foarte mult. Ei nu sunt de acord cu niciun conflict, deoarece asta ar inrautati situatia lor deja dificila, nu?

Chris Mitchell: Exact. Asa cum stii, George, sunt multi iranieni care nu sunt multumiti cu regimul. As zice ca majoritatea iranienilor nu sunt multumiti cu regimul, insa exista o ramasita loiala regimului, Corpul Garzilor Revoluţionare Iraniene. Un razboi ar creste suferinta lor. Cine stie? Multi se roaga pentru caderea regimului. Are loc o mare miscare de trezire in Iran. Biserica este persecutata. Vom vedea cum va cadea acest regim. Oamenii trebuie sa stie ca in spatele acestei fatade a sloganelor prin care se declara moarte Americii, moarte Israelului, se afla iranieni care iubesc Israelul, iubesc Occidentul si iubesc Statele Unite.

George Thomas: Asa este. Ne-au mai ramas cateva secunde. Cum ne putem ruga mai eficient pentru situatia din Iran si din Oreintul Mijlociu?

Chris Mitchell: Pavel ne incurajeaza sa ne rugam pentru lideri. Rugati-va pentru presedintele Trump, pentru intelepciune ca sa stie ce sa faca sau ce sa nu faca. Rugati-va pentru prim-ministrul Benjamin Netanyahu, pentru ca Domnul sa fie inaltat in aceasta situatie, indiferent ce se va intampla. Rugati-va pentru credinciosii din Iran si pentru cei din Orientul Mijlociu ca sa ramana tari in credinta.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 780 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.