Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

IRAK: Kurzii, un aliat de nadejde al Occidentului

Kurdistanul - un aliat de nadejde al Occidentului

Influenta Iranului este in crestere. Astfel, Occidentul cauta aliati ca sa isi extinda influenta in Orientul Mijlociu. Recent, niste lideri crestini au vizitat kurzii din nordul Irakului. Kurzii sunt dispusi sa colaboreze cu SUA, Israel si cu comunitatea crestina globala.

In septembrie 2017, kurzii din Irak au votat in mod coplesitor pentru independenta. In timp ce au sarbatorit, majoritatea lumii a ignorat realizarea lor, ori le-au impus sanctiuni economice. Din cauza unei perioade lungi de tradari, un proverb kurd spune: „Singurii prieteni pe care ii avem sunt muntii.” Unul dintre scopurile acestei vizite este acela ca intr-o zi crestinii sa devina prieteni mai buni cu poporul kurd decat cu acesti munti. Acesti crestini, printre care s-au aflat multi crestini de la Casa Alba, au venit cu o initiativa, aceea de a-i evangheliza. Desi se afla intr-o vizita neoficiala, ei ar putea sa il informeze pe presedintele Trump cu privire la situatia poporului kurd. Au mers pe linia de front aflata vizavi de Campia Ninive si s-au intalnit cu Peshmerga, armata kurda care a respins atacurile organizatiei Staului Islamic.

Ralph Reed, Faith and Freedom Coalition: As vrea ca fiecare american sa fie aici, unde ne aflam noi azi, si sa primeasca informatiile pe care le-am primit noi de la oficialii armatei kurde care au contribuit la eliberarea acestei zone a Irakului.

Deoarece Califatul organizatiei Statului Islamic a fost distrus, kurzii si SUA se confrunta cu un dusman comun: Iranul. In prezent, trupele siite controleaza Campia Ninive.

Generalul Musa Gardi – Peshmerga: Trupele Shia sunt foarte periculoase deoarece au fost formate de Iran. Se impotrivesc oricarei libertati si oricaror drepturi ale omului. Astfel, nu exista o mare diferenta intre ei si Staul Islamic.

Michele Bachmann, fosta membra a Congresului SUA: Acesta este Iranul. Iranul are o influenta enorma in aceasta parte a lumii, nu doar in Iran. Au o influenta mare in Irak!

In prezent, Iranul controleaza patru capitale din Orientul Mijlociu: Beirut, Damasc, Bagdad si Teheran. Tensiunile iau amploare, astfel delegatia ii consiera pe kurzi drept aliati.

Dalton Thomas, Frontier Alliance International: Trebuie sa intelegem ca unul dintre modurile cele mai practice de a fi alaturi de Israel, de a iubi si de a binecuvanta Israelul, este acela de a fi alaturi de kurzi. Daca ne uitam la configuratia Orientului Mijlociu din prezent, vedem ca populatia kurda de 30-40 de milioane de oameni, care e raspandita in Irak, Iran, Turcia si Siria, reprezinta un zid de aparare impotriva expansiunii iraniene.

Liderii kurzi privesc spre America.

Generalul Musa Gardi: Vreau ca americanii sa stie ca singurii aliati ai lor in Orientul Mijlociu sunt Israelul si Kurdistanul. Am dori sa ne sustina.

Ralph Reed: Ei se opun tiraniei pe care o reprezinta Iranul si cred ca pot fi aliati de nadejde.

Delegatia doreste sa informeze Casa Alba despre cele aflate. Avand in vedere ca Iranul si SUA se afla la un pas de razboi, aceasta informatie ar ajunge la timp la Casa Alba, despre un aliat cheie din Orientul Mijlociu.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 781 - 4 iulie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.