Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Prima faza a Acordului Secolului dintre israelieni si palestinieni dezvaluita

Insurgentii au atacat ambasada Bahrainului din Irak in semn de protest fata de planul Statelor Unite dezvaluit la seminarul de Pace si Prosperitate din Bahrain. Palestinienii s-au dezlantuit in Cisiordania fiindca SUA le-a facut o oferta de investitie de 28 de miliarde de dolari in urmatorii 10 ani.

Dorim ca acesta sa nu fie doar un plan al Statelor Unite, ci unul international. Acum, ca planul a fost aratat, cautam sa-l imbunatatim.

Autoritatea Palestiniana a boicotat evenimentul fiindca planul nu satisface cerintele lor politice precum crearea unui stat independent. Drepturile nationale nu sunt niste proprietati care sa poata fi vandute sau cumparate cu bani. Trebuie sa se ajunga la o solutie politica ce garanteaza libertatea, demnitatea si independenta si legitimitatea poporului nostru inainte de orice program sau proiect economic fiindca doar asa se va crea stabilitate si securitate pentru toata lumea.

Premierul israelian Netanyahu spunea insa ca planul ar putea functiona.

E vorba de economia palestiniana bazata pe bunastare. Ceea ce au propus Jared si Jason la conferinta din Bahrain e o schimbare a bunastarii pe investitii si, de fapt, o conectare a celor doua. Cred ca e o idee stralucita. Cum stiu asta? Asa am facut noi in Israel si a functionat, motiv pentru care suntem unde suntem azi.

Alte reactii au fost mixte.

Lucrul evident pentru mine e urmatorul: intai, e vorba de un plan economic care, daca va fi implementat, va aduce beneficii enorme poporului palestinian. In al doilea rand, evident, acesta nu e un substitut pentru politica. Daca s-a putut realiza in urma cu 25 de ani, cu mult mai putini bani, sunt sigur ca poate fi realizat si azi cu sumele de bani propuse si cu participarea sectorului privat, daca reusim sa obtinem acea speranta de pace pentru toata lumea, pentru a putea incepe sa conlucram spre indeplinirea obiectivului nostru.

39 de tari din toata lumea au participat la conferinta economica sponsorizata de SUA si Bahrain. In declaratiile de la deschidere, consilierul senior al lui Trump, Jared Kushner, spunea ca summitul a avut scopul de a opri actiunile repetate care n-au functionat in trecut si sa aduca o noua perspectiva asupra conflictului dintre israelieni si palestinieni.

Mesajul meu direct pentru poporul palestinian e ca, in ciuda celor care v-au dezamagit in trecut, presedintele Trump si America n-au renuntat la voi. Acest seminar e pentru voi. Viziunea pe care am dezvoltat-o si am prezentat-o, daca se va pune in aplicare in mod corect, va genera un viitor mai bun pentru poporul palestinian, un viitor de demnitate, prosperitate si oportunitate.

Cat despre Israel, semnele bune au inceput sa apara. Ministrul de Externe din Bahrain a spus presei israeliene ca tara sa recunoaste dreptul Israelului de a exista si doreste pace cu statul evreiesc.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 284 - iulie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.