Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Israelul, lider mondial în antitero

Succesul Israelului în a se proteja de atacuri l-a ajutat să devină națiunea-lider în combaterea terorismului. Corespondentul CBN Julie Stahl a vizitat centrul principal de antrenament al armatei israeliene pentru a vedea cum se procedează.

O provocare majoră în lupta contra terorismului e aceea de a fi mereu cu un pas înainte.

Privim la amenințări, la ceea ce se petrece în jurul granițelor Israelului și înăuntrul lor. Noi nu ne pregătim pentru ziua de ieri, ci pentru mâine.

Armata israeliană a înființat această școală antitero acum aproape 50 de ani, după o serie de atacuri teroriste mortale. Anul trecut, au antrenat vreo 10 000 de soldați.

E nevoie ca soldații noștri să aibă o mulțime de aptitudini speciale și să le perfecționeze, iar acesta e locul unde se învață cele mai multe dintre acestea.

În timpul vizitei noastre la școala antitero LOTAR, ``Știrile CBN`` a mers în culise pentru a vedea cum colaborează forțele speciale în situații de amenințare.

Jonathan Conricus: Îi învățăm pe soldații noștri cum să facă rapel din elicoptere, cum să pătrundă neobservați în clădiri, cum să elibereze ostatici luați de teroriști. Îi învățăm și tehnici de luptă în tuneluri subterane complexe, în tunelurile artificiale pe care le-am săpat, mai ales în context urban.

Purtătorul de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus, explică felul cum lupta de tunel e cel mai nou capitol din manualul de terorism.

Jonathan Conricus: Toate organizațiile teroriste cu care luptăm, fie că e Hezbollah la nord, sau Hamas la sud, folosesc dimensiunea subterană. Acolo se ascund ei în cea mai mare parte a timpului și așa încearcă ei de obicei să se infiltreze în Israel.

În iunie, ``Știrile CBN`` relata despre descoperirea acestui tunel uriaș săpat de Hezbollah la granița de nord a Israelului. Conricus spunea că soldații care l-au descoperit și capturat au fost antrenați aici.

Jonathan Conricus: Un tunel e ca un tunel. E subteran, dar am văzut că tunelurile săpate de Hamas diferă de cele ale Hezbollah în ce privește mărimea, adâncimea și structura.

Am protejat identitatea acestui ofițer care ne-a ajutat să distrugem tunelurile de-a lungul graniței cu Gaza în timpul operațiunii Israelului contra Hamas din 2014.

Mai târziu, când am încheiat campania, am ajuns aici, preluând cunoștințele și lucrurile experimentate pe teren și experiența pe care o aveam pentru a le integra în ceea ce predăm aici.

Israelul folosește informațiile și antrenamentu pentru a ajuta lumea să lupte cu terorismul.

Noi le împărtășim altora multe despre lupta de tunel. Ne preocupă mult felul în care trebuie să operăm eficient în context urban și cum să găsim teroriștii și să limităm numărul victimelor colaterale, care sunt oameni non-combatanți, adică civili.

Anul trecut au avut loc 23 de exerciții de cooperare la nivel internațional. Când alte națiuni cu care ne antrenăm vin și ne văd, cred că lucrurile pe care le văd speciale sau extraordinare la armata israeliană e agilitatea, flexibilitatea, creativitatea noastră și alte lucruri. Trebuie mereu să ne mișcăm și să fim pregătiți de următoarea amenințare.

Conricus spune că, deși Israelul ar fi preferat să nu fie lider pe ac est teren periculos, realitatea e că mulți teroriști vor să ucidă israelieni. Așadar, Israelul va continua să fie cu un pas înainte și, între timp, să ajute și restul lumii în acest sens.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 288 - iulie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.