Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Orientul Mijlociu: Creștinii se confruntă cu o nouă amenințare pe rețelele de socializare

Retelele de socializare sunt cele mai recente arme folosite de islamistii extremisti impotriva crestinilor din Orientul Mijlociu. Potrivit organizatiei Open Doors, hackerii sparg pagini crestine de Facebook si publica mesaje anti-islamice. In consecinta, grupuri de musulmani ataca casele crestinilor si cresinii sunt arestati si acuzati de blasfemie. Corespondentul-sef al departamentului politic CBN Gary Lane a stat de vorba cu David Curry de la Open Doors despre aceasta noua tendinta ingrijoratoare.

Stiu ca Open Doors a raportat recent un astfel de incident in Egipt. Ce s-a intamplat acolo?

David Curry, Open Doors: Un hacker a spart pagina de Facebook a lui Youssef Todary si, potrivit legii islamice, a publicat materiale blasfematoare. El a intervenit rapid si a clarificat situatia spunand ca nu el a publicat acel material si si-a cerut scuze de la cei afectati. Insa, o multime i-a atacat casa, l-a jefuit. Apoi, a venit politia si l-a arestat. Din pacate, nu este singurul care a patit-o. Aceasta practica a devenit o tendinta. Aceste grupari extremiste au bani ca sa angajeze hackeri priceputi pentru a crea neliniste si neintelegere intre oamenii din Egipt, dar si din alte tari.

Eu am fost in Egipt si am vazut ca multi egipteni nu si-ar putea permite asa ceva. Cine se afla in spatele acestei actiuni? Ce fel de grupari au resursele finaciare pentru a angaja hackeri?

David Curry: Stim ca Statul Islamic, Al-Qaeda au baze in Egipt. Ei ataca crestinii din nordul Egiptului in mod regulat, din nefericire, in mod prea regulat. Ei au resursele finaciare necesare pentru astfel de actiuni.

Care este scopul acestor grupari? Ce vor sa obtina?

David Curry: Vor sa dovedeasca cat de aberant este comportamentul crestinilor din comunitatile islamice extremiste pentru a-i intoarce pe oameni impotriva crestinilor si sa creada despre ei ca nu cinstesc credinta musulmanilor. Crestinii din acele comunitati sunt persoane pasnice care respceta legile. Cred ca aceasta este o tentativa de a-i intoarce pe oameni impotriva crestinilor, in general.

Cum se pot proteja fratii si surorile noastre in Hristos?

David Curry: Noi am tras semnalul de alarma deoarece credem ca oamenii trebuie sa stie despre acest fapt. Ei trebuie sa isi schimbe parola contului si cunoasca aspectele pozitive dar si negative ale interactiunii pe retelele de socializare. Cateodata, o retea de solcializare poate fi folosita impotriva oamenilor, in unele cazuri. In cazul crestinilor din Egipt, oamenii pot fi condamnati la cel putin trei ani de inchisoare.

In Egipt si in Pakistan legile privind blasfemia sunt o mare problema pentru crestini. Ce se poate face in privinta acestor legi?

David Curry: Trebuie sa confruntam aceste legi in toate modurile posibile. Oricine poate spune ca a auzit un crestin care l-a defaimat pe profetul Mahomed. In Pakistan, ei pot fi condamnati la moarte. In Egipt, legile nu sunt asa de aspre. Oamenii trebuie sa inteleaga ca toti crestinii din aceste comunitati inteleg importanta respectarii acestei legi. Ei nu vor sa provoace aceste atacuri impotriva lor. Youssef este cunoscut in comunitatea sa ca fiind o persoana onesta si onorabila care nu ar face niciodata asa ceva. Din nefericire, acesta este unul din multele cazuri. Spargerea conturilor de socializare incepe sa devina o tedinta pentru ca oamenii sa fie acuzati de blasfemie.

Musulmanii sunt cei care comit blasfemie cu aceste postari false?

David Curry: Nu stiu cum vad ei aceasta activitate. Poate ei cred ca astfel ii pot inlatura pe crestini din comunitatile lor.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 785 - august 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.